Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renginys „Europos diena su kamuoliu“ sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus

Ketvirtus metus Lietuvos sporto universiteto (LSU) ir Kauno Jono Jablonskio gimnazijos vykdomas renginys „Europos diena su kamuoliu“ sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus — gegužės 9 d. į LSU susirinko 400 dalyvių. Ne tik Kauno miesto ir rajono gyventojai, bet ir svečiai iš Jonavos, Prienų, Tauragės, Skaudvilės ir kitų Lietuvos vietų dalyvavo įvairių žaidimų bei veiklų su kamuoliais pristatymuose, seminaruose ir kovojo sporto varžybose.
Europos diena su kamuoliu
Europos diena su kamuoliu / LSU

Atidarymo metu pasirodymą su kamuoliais dovanojo Kauno centro sporto mokyklos meninės gimnastikos sportininkės. Dalyvius sveikino Kauno vicemeras Vytautas Vasilenko, Kauno miesto savivaldybės narys Arvydas Garbaravičius, J. Jablonskio gimnazijos direktorius Vytautas Gylys, LSU atstovai.

Atkakliai dėl pereinamosios Arvydo Garbaravičiaus taurės tradiciniame Lietuvos gimnazijų mokinių ir mokytojų tinklinio čempionate kovojo 200 dalyvių iš dvylikos Lietuvos gimnazijų. Šiemet, kaip ir pernai, nugalėtojais tapo Kauno S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijos atstovai. II vietą iškovojo Kauno Saulės gimnazijos komanda, treti buvo Jonavos J. Ralio gimnazistai, o IV vieta atiteko Skaudvilės gimnazijos tinklininkams. Čempionato nugalėtojai apdovanoti renginio rėmėjų „Spokey“,  „Hummel“, „KTK Svaja“, „Sporto fėja“ ir LSU absolvento, Kauno rajono mero Valerijaus Makūno įsteigtais prizais.

Renginio dalyviai turėjo progą žaisti rankinį, golfą ir beisbolą, susipažinti ir išmėginti įdomų sportinį žaidimą „Bočia“, kuris žaidžiamas su rutuliais. LSU baseine vyko žaidimai su kamuoliu vandenyje, o Universiteto gimnastikos salėje – Pilates pratybos su kamuoliais. LSU dėstytojas, parolimpietis Kęstutis Skučas  vedė vežimėlių krepšinio pratybas neįgaliesiems. Universiteto auditorijose vyko paskaitos, kurių metu naujausiomis sporto žiniomis dalijosi LSU dėstytojai ir studentai.

Šventę „Europos diena su kamuoliu" Lietuvos sporto universitetas ir Kauno J. Jablonskio gimnazija rengia su partneriais: Kauno miesto ir rajono savivaldybėmis, Kauno Švietimo ir ugdymo skyriumi, Kauno pedagogų kvalifikacijos centru, bendrovėmis „Spokey“,  „Hummel“, „KTK Svaja“, „Sporto fėja“. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerija.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius