Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sėdimas darbas – lieknos figūros priešas. Pratimai darbe

Antsvorio problemos žinomos visiems, kurie vis neranda laisvo laiko sportuoti. Ar įmanoma išsaugoti gražią figūrą, didesnę laiko dalį praleidžiant biure?
Ką galėtumėte pakeisti savo darbo vietoje?
Ką galėtumėte pakeisti savo darbo vietoje? / Blake Patterson, Flickr.com

Vieniems reikia atsikratyti antsvorio, kitiems – išsaugoti gražias kūno linijas, tačiau visų pirma kiekvienas žmogus trokšta būti gražus ir patikti sau bei aplinkiniams. Be abejo, būtų šaunu jausti komfortą savo kūne.

Dauguma mano, kad sėdimas darbas niekaip nesiderina su noru sulieknėti bei išlaikyti gražius figūros linkius, todėl viską palieka tėkmei. Vis dėlto tai nėra teisingas sprendimas.

Tiesa ta, kad sėdimas darbas turi neigiamos įtakos stuburui, širdies ir kraujagyslių sistemai, medžiagų apykaitai – ji pastoviai lėtėja, o papildomi kilogramai nenumaldomai auga.

Žinoma, didelę įtaką turi ir biuro darbuotojų valgymas, (ne)išnaudojamos laisvos poilsio minutės – juk pripažinkite, kad retas kuris atsistoja kas valandą pažiūrėti į tolį pro langą, įkvėpti gryno oro, o vietoj šokoladuko sugraužia morką.

Viskas yra įmanoma ir biure – tereikia gerai apsižvalgyti ir čia išvysite tikrą sporto salę.

  • Vaikščiojimas. Vos radę laisvą minutę vaikščiokite, atsisakykite lifto, daugiau laipiokite laiptais. O jei lipti jums yra lengva, šokinėkite ant vienos kojos.
  • Tempimo pratimai. Tempimo pratimus ir pasilenkimus geriau atlikti ryte kaip mankštą – taip prižadinsite kaklo, rankų ir nugaros raumenis.
  • Pritūpimai. Labai efektyvus pratimas. Jei didinsite jų skaičių, greitai pajusite kaip standėja jūsų sėdmenys. Įtempkite sėdmenys ir juos atleiskite – šis pratimas puikiai pakeis pritūpimus.
  • Pilvo įtempimas. Dirbkite su pilvo presu ne tik sporto salėje. Įtempkite pilvo raumenis ir užlaikykite keletą sekundžių.
  • Galvos ir kaklo masažas padės pagerinti smegenų kraujotaką. Geriausiai kaklą masažuoti slanksteliais kylant į viršų.
  • Kvėpavimas. Populiarių kvėpavimo pratimų galima rasti įvairiuose vaizdo įrašuose ir aprašymuose. Jie padeda lieknėti, o svarbiausiai, kad dauguma jų galima atlikti darbe.

Pakeiskite savo biuro kėdę į gimnastikos kamuolį, jei darbe tai galite sau leisti. Jei tai neįmanoma, tuomet sėdėkite savo darbo vietoje teisingai: laikykite nugarą tiesiai, lengvai įtempkite pilvo raumenis ir nelenkite galvos į priekį.

Jei yra galimybė, darbe atlikite visą pratimų kompleksą arba apjunkite pratimus skirtus vienai raumenų grupei, ir keiskite šiuos pratimus per dieną.

Nusiteikite kasdien atlikti numatytus pratimus biure, ir pamatysite, kaip standėja jūsų kūnas, gerėja darbo našumas, o jūs jaučiatės kasdien vis geryn.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius