Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeši tūkstančiai žingsnių per dieną išgelbės nuo problemų

Vidurio amžiaus krizė gresia beveik kiekvienam žmogui. Moterys, peržengiančios šią ribą, išgyvena ir menopauzę. Būsena ne itin maloni, tačiau brazilų mokslininkai teigia, kad sumažinti simptomus galima paprastu būdu: per dieną nužingsniuoti 6000 žingsnių.
Žingsniamatis
Žingsniamatis / Flickr.com
Temos: 1 Menopauzė

Judėjimas padės jums išvengti ir nereikalingų kilogramų, taip pat sumažinti įvairių ligų riziką, tokių kaip diabetas.

Brazilijoje buvo ištirtos 292 moterys nuo 45 iki 72 metų, fiksuojant jų nužengtus žingsnius kasdien. Buvo tiriamas cholesterolio ir cukraus kiekis kraujyje, taip pat matuojamos talijos ir šlaunų apimtys, taip pat pilvo riebalų kiekis – visi šie rodikliai signalizuoja apie cukrinio diabeto ir širdies ligų riziką.

Paprastas menopauzės gydymas – pasivaikščiojimas

Moterys, kurios žengdavo 6000 žingsnių per dieną, buvo aktyvios, o tos, kurios tiek nenueidavo, vadinamos neaktyviomis. Tyrėjų rezultatai buvo publikuoti Šiaurės Amerikos menopauzės draugijos žurnale „Menopause“. Jie parodė, kad aktyvios damos mažiau kentėdavo nuo persivalgymo nei neaktyvios. Be to, pirmosios grupės moterys turėjo ir mažesnę diabeto riziką, nepaisant ar jos išgyveno menopauzę, ar ne. Po menopauzės minėtų ligų rizika padidėja.

Mokslininkai teigia, kad vidutinio amžiaus moterims 6000 žingsnių yra kelias į sveikatą. Nebūtina skaičiuoti visų žingsnių betiksliai vaikštant po miestą – žingsniamačiai puikiai suskaičiuos jūsų žingsnius vaikštant ar bėgiojant.

Taip pat tinka ir treniruokliai namuose. Tyrėjai parodė, kad savanoriai naudojantys tokio tipo treniruoklius ir bėgiojantys pusvalandį per dieną, radikaliai sumažindavo diabeto vystymosi riziką. Vis dėlto pasivaikščiojimas gryname ore – geriausia priemonė pataisyti sveikatą.

Įdomūs faktai apie sveikatą:

  • Vidutinio amžiaus žmonės, vaikštantys labai lėtai ir silpnai suimantys daiktus, turi daugiau rizikos susirgti silpnaprotyste vėlesniame amžiuje. Žmonių, vaikštančiu vidutiniu greičiu, susirgti silpnaprotyste po 65 metų rizika padidėja 1,5 karto nei tų, kurie vaikšto labai greitai.
  • Vyrai, negaluojantys nuo aukšto kraujospūdžio, gali sumažinti jį pasivaikščioję 30 minučių kasdien.
  • Pastoviai vaikštant po 40 minučių 3 kartus per savaitę, stiprinate savo atmintį.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius