-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiūrėjimo higiena

Kai tik jūsų kūnas bus ramus, jūsų akys taip pat nurims. Yra nuomonė, kad akys pailsi miego metu. Tačiau įvairių tyrimų metu paaiškėjo, kad miego metu mūsų akys beveik nesiilsi. Jei dieną žmogus buvo įsitempęs, jo savijauta persikelia ir į miego stadiją.
Akių higiena
Akių higiena / Jason Goodger, Flickr.com

Be to, jei akių ligų sutrikimai yra pastebimi būdravimo metu, miego metu jie tik dar labiau sustiprėja. Todėl neretai žmonės prisižadina pavargusiomis akimis. Nesitikėkite, kad akys pasyviai nieko nedarant išgis savaime. Akių sveikatą reikia užsidirbti.

Prisižadinę ryte – pasitampykite, keletą kartų stipriai užsimerkite, tuomet atlikite seriją greitų ir lengvų pamirksėjimų, lyg drugeliai plasnotų. Dažnai mirksėti naudinga ir dienos metu.

Pasisukimai. Atsistokite veidu prieš langą, kojos pečių plotyje. Pernešdami svorį ant kairės kojos, sukite vienu metu pečius, galvą ir akis į kairę sieną. Po to pasisukite į dešinę pusę. Tokius pasisukimas rekomenduojama atlikti ir prieš miegą ir tik prisižadinus (po 50-100 kartų). Tai užims tik 2-3 minutes, tačiau pašalins akių įtampą po miego, tuo pačiu lavins stuburo lankstumą ir išmasažuos vidinius organus.

Po sunkios darbų dienos paprasčiausiai užmerkite akis ir įsivaizduokite ką nors malonaus. O dar geriau jūsų akims bus delnų terapija – palming (angl.).

Ant užmerktų akių padėkite rankų delnus (pirštai sukryžiuoti ant kaktos) taip, kad nespaustumėte akių obuolių. Atpalaiduokite pirštus, riešus, alkūnes. Neįsitempkite, jei sėdite – nugara turi išlikti tiesi. Nesistenkite pažvelgti į savo akių vidų, stenkitės prisiminti kažką malonaus. Paprastas akių pridengimas yra nieko vertas, jei nesistengiate pasiekti vidinės ramybės. Kai tik teisingai atliksite delnų terapiją, pamatysite juodut juodutėlį vaizdą. Tokią terapiją galite atlikti keletą kartų per dieną – trumpai, bet dažnai. Net ir po 10 sekundžių jūs pajusite palengvėjimą.

Dažniau žiūrėkite į šviesą ir saulę. Ne šviesa, bet tamsa yra pavojinga akims. Saulėtekio ir saulėlydžio metu į saulę galima žiūrėti neužmerkus akių. Dieną naudinga mėgautis saulės šviesa per užmerktus vokus. Saulė stiprina akis, jas valo, suteikia joms gyvumo ir žvalumo. Saulės šviesa suteikia švaros ne tik mūsų akims, bet ir mintims.

Akys – žmogaus instrumentas jungiantis su aplinkiniu pasauliu. Akių pagalba mes gauname, priimame ir nagrinėjame informaciją. Todėl ir sveikatą mes gauname akių pagalba. Ir ne tik gauname, bet ir daliname aplinkiniams.

Teisingi žiūrėjimo įpročiai: mirksėkite dažnai, kvėpuokite lengvai, žiūrėkite keisdami į tolimus ir artimus objektus, domėkitės objektais, į kuriuos žiūrite, gilinkitės į matomą vaizdą. Ir neverskite akių žiūrėti, bet leiskite akims matyti. Stenkitės kuo mažiau nervintis ir kuo daugiau džiaugtis gyvenimu.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius