Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arbūzai ir melionai gražiai odai

Vasarai įpusėjus parduotuvių ir turgų prekystaliai lūžta nuo arbūzų ir melionų. Šie saldūs ir skanūs didžiuliai vaisiai naudingi sveikatai, o taip pat dėl juose esančių vitaminų, mineralų ir kitų naudingų medžiagų puikiai tinkami naudoti įvairiose grožio procedūrose.
Arbūzas mūsų grožiui
Arbūzas mūsų grožiui / Anna Verdina, Flickr.com
Temos: 2 Arbūzas Melionas

Įvairias veido kaukes bei losjonus iš arbūzų ir melionų labai paprasta paruošti namų sąlygomis, oda bus graži, atjaunėjusi, sumažės raukšlelių.

Odos atjauninimui ir veido atspalvio pagražinimui

Išspausti iš arbūzo sultis, suvilgyti jose keliais sluoksniais sulenktą marlę ir uždėti ant švariai nuplauto veido, palaikyti apie pusvalandį. Po to nusiprausti kambario temperatūros vandeniu ir pasitepti drėkinančiu kremu.

Valomasis ir maitinantis losjonas sausai odai

2 valg. šaukštus sutrinto arbūzo minkštimo užpilti 1 stikline verdančio vandens, išmaišyti, nukošti per kelis sluoksnius marlės, įdėti ½ arb. šaukštelio glicerino, viską gerai išmaišyti. Laikyti šaldytuve. Naudoti kaip įprastą veido losjoną.

Kad oda būtų matinė ir lygi

Sumaišyti 4 valg. šaukštus sutrinto arbūzo minkštimo su 2–3 valg. šaukštais avižų, susmulkintų kavamale. Į mišinį įdėti 1 arb. šaukštelį šiltos grietinėlės, viską gerai išmaišyti, palaikyti 5 min. Kaukę tepti ant veido, po 15 min. nuplauti kambario temperatūros vandeniu.

Kaukė sausai ir pleiskanojančiai odai

2 valg. šaukštus sutrinto meliono minkštimo sumaišyti su 1 valg. šaukštu grietinės ir 1 kiaušinio tryniu, viską gerai išmaišyti ir tepti ant veido, kaklo bei dekoltė srities. Po 15–20 min. nuplauti šiltu vandeniu, odą nuvalyti ledo kubeliu.

Ši kaukė itin tinka kuomet oda išsausėja nuo vasarinės saulės, ji padeda išlyginti smulkias raukšleles.

Tonizuojanti kaukė

Išvirti piene 2 valg. šaukštus manų kruopų, įdėti 1 kiaušinio baltymą, 1 arb. šaukštelį medaus, ¼ arb. šaukštelio druskos ir tiek pat meliono sulčių, viską išmaišyti iki grietinės tirštumo masės. Tepti ant veido, palaikyti 20 min.

Ši kaukė tinka sausai ir normaliai odai. Reguliariai naudojant oda atjaunėja.

Drėkinanti kaukė

4 valg. šaukštus meliono sulčių sumaišyti su 4 valg. šaukštais pieno. Skystyje suvilgyti marlę, uždėti ant veido, ant viršaus uždengti rankšluosčiu.

Kaukę nuplauti kambario temperatūros vandeniu. Odą patepti drėkinamuoju kremu.

Kaukė pavargusiai odai

Sumaišyti 2 valg. šaukštus sutrinto meliono minkštimo su 2 valg. šaukštais varškės ir įdėti 1 valg. šaukštą grietinės. Kaukę tepti ant veido, kaklo, dekoltė srities, po 20 min. nuvalyti šiltame žaliosios arbatos nuovire suvilgyta vata, o po 5 min. nuplauti vėsiu vandeniu.

Kaukė riebiai odai

2 valg. šaukštus sutrinto meliono minkštimo sumaišyti su 1 išplaktu kiaušinio baltymu. Kaukę tepti ant veido, po 20 min. nuplauti vėsiu vandeniu. Reguliariai naudojant šią kaukę išsilygina raukšlelės.

Losjonas iš meliono

200 g meliono minkštimo susmulkinti ir išspausti sultis. Supilti jas į stiklinį arba keramikinį indą, uždengti marle ir palikti 2 val. Po to nukošti, perpilti į stiklinį indą, įdėti 1 valg. šaukštą medaus, ½ arb. šaukštelio druskos, įpilti ¼ stiklinės degtinės, išmaišyti, uždengti ir padėti į tamsią vietą, pavyzdžiui, į sandėliuką. Po dviejų parų galima pradėti naudoti kaip įprastą losjoną.

Maitinanti kaukė iš meliono

Susmulkinti 50 g meliono, įdėti 2 valg. šaukštus varškės ir 1 arb. šaukštelį medaus, viską gerai išmaišyti ir tepti ant veido, kaklo, dekoltė srities.

Nuplauti kambario temperatūros vandeniu ir patepti veidą maitinančiu kremu. Po mėnesio šių kaukių kurso pastebėsite, kad oda tapo švelnesnė ir lygesnė.

Plaukams

Iš meliono ir arbūzo išspausti po ½ stiklinės sulčių. Sumaišyti ir skystį laikyti šaldytuve.

1–2 kartus per savaitę šio mišinio įtrinti į išplautų ir dar drėgnų plaukų šaknis, palaikyti 20 min. Po to išplauti šiltu vandeniu.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius