-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Atgaiva veido odai – micelinis vanduo

Tos, kurios atidžiai seka kosmetikos naujoves turbūt jau išbandė micelinį vandenį. Ši priemonė ne taip jau seniai atsirado vaistinių ir kosmetikos parduotuvių lentynose. Kam ji reikalinga ir kaip teisingai ja naudotis?
Vanduo veido priežiūrai
Vanduo veido priežiūrai / Alexandra Smith, Flickr.com
Temos: 1 Micelinis vanduo

Micelinis vanduo buvo naudojamas mažų vaikų odos sunkių ligų gydymui. Jame visai nėra šarmų, kurie sukelia odos išsausėjimą ir dehidrataciją. Aktyvių šarmų yra įvairiuose kosmetinėse prausimosi priemonėse. Moterims, kurių oda jautri, pažįstama alerginė reakcija ir odos paraudimas, atsirandantis iš karto po vienos iš šių priemonių panaudojimo. Todėl joms, ypač aktualu išsirinkti tinkamą veido valymo ir makiažo šalinimo priemonę.

Micelinis vanduo – tai skystis, tinkamas makiažo valymui, kuris yra praturtintas riebalų rūgštimis ir naudingomis medžiagomis. Micella išvertus iš lotynų kalbos reiškia „kruopelė, dalelė“. Mažytės dalelės, esančios miceliniame vandenyje sugeria odos riebalų perteklių ir makiažo priemonių likučius. Purvą ir negyvas odos ląsteles jos veikia kaip magnetas – ištraukia juos iš porų. Micelinis vanduo neveikia epidermio taip agresyviai, kaip kitos prausimosi priemonės, juo nusiprausus nejuntamas odos tempimas, jis nesukelia odos uždegimo. Šiame produkte nėra kvapiklių ar aromatizatorių, todėl tikrai nesukels alergijos, o kadangi jame nėra spirito, tai drėgmė iš epidermio paviršiaus neišgaruos. Beje, šis ypatingas vanduo gali pašalinti netgi vandeniui atsparią kosmetiką.

Iš pradžių, kosmetikos gamintojai šį vandenį naudojo sausos arba jautrios odos makiažo valymo priemonėse. Kuomet šių priemonių populiarumas ėmė augti, atsirado panašių produktų normaliai ir mišriai odai. Šis skystis kuo puikiausiai gali pakeisti toniką, losjoną ar prausimosi pienelį. Micelinis vanduo – saugi ir efektyvi priemonė makiažui pašalinti ir veidui valyti. Taip pat jis nepakeičiamas kelionių metų, kuomet ne visuomet yra galimybė nusiprausti vandeniu.

Šią priemonę gamina ne viena žinoma kosmetikos firma. Riebios ir mišrios odos priežiūros priemonės papildomos sutraukiančiais bei antibakteriniais komponentais, o sausos odos – drėkinančias ingredientais bei eteriniais aliejais.

Naudoti micelinį vandenį itin paprasta. Ant vatos diskelio užpilkite nedidelį kiekį priemonės, tiek, kad užtektų makiažui nuvalyti. Jei jus vargina konjunktyvitas ar pūslelinė, tuomet probleminėms vietoms naudokite atskirą vatos diskelį, kad neplatintumėte infekcijos. Lengvais, masažiniais judesiais vata nuvalykite veidą, stipriai netrinkite. Nuvalius visą veidą, galima užtepti kaukę arba kremą.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius