Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cukrus: žala sveikatai, nauda grožiui

Gydytojai tvirtina, kad cukrus – kenksmingas produktas. Ir kad žmonija daugybę amžių išsivertė be jo. Cukrus, mums įprastoje formoje, iš tikrųjų atsirado palyginus neseniai.
Cukrus kosmetikoje
Cukrus kosmetikoje / Martin Cauchon, Flickr.com

Cukraus, įvairiomis formomis – fruktozės, gliukozės, inulino, laktozės ir pan. – yra beveik visuose mitybos produktuose. Jo esama ne tik daržovėse, vaisiuose, riešutuose, bet ir, pavyzdžiui, medžių žievėje.

Rafinuotas cukrus yra žmogaus sukurtas produktas. Maisto pramonė mūsų laikas cukrumi piktnaudžiauja, jis dedamas beveik į visus produktus. Natūralus cukrus mūsų organizmui būtinas gliukozės gamybai – medžiagos, kuri maitina raumenis, širdį, kepenis. Jis taip pat reikalingas smegenų veiklai, produktyviam jų darbui. Jei gliukozės organizme trūksta, tuomet juntame galvos svaigimą, sustiprėjusį širdies plakimą, pykinimą, mieguistumą, silpnumą.

Tačiau esant rafinuoto cukraus pertekliui, žmonės tampa vangūs, greitai pavargsta, jiems trūksta energijos. Be to, įprotis mėgautis saldžiais produktais neigiamai veikia imunitetą, padidėja peršalimų ir infekcinių ligų tikimybė. Cukrus trukdo organizmui įsisavinti vitaminus ir mineralines medžiagas.

Nuo cukraus padidėja adrenalino ir cholesterolio kiekiai. Smaližiai yra labiau išsiblaškę, dažniau jaučia nerimą, jų organizme paspartėja senėjimo procesai. Taigi, nuo cukraus storėjama, senstama, menkėja protinės galimybės. Tad ką daryti? Pakeiskite savo mityboje cukrų medumi, džiovintais vaisiais. O cukrų naudokite išoriškai, kaip kosmetinę priemonę, kuri gražina jūsų išvaizdą.

Kaukės su cukrumi

  • Maitinanti kaukė

Sumaišyti 1 valg. šaukštą sumalto cukraus arba cukraus pudros su 1 valg. šaukštu į košelę sutrinto kivio ir 1 valg. šaukštu grietinės. Viską gerai išmaišyti ir tepti ant veido 15 min.

  • Lyginanti veidą kaukė

Sumaišyti 1 valg. šaukštą medaus su 1 arb. šaukšteliu cukraus, tepti ant veido 15 min. Nuplauti šiltu vandeniu, po to nuvalyti atvėsinta ramunėlių arbata (1 pakelis į ½ stiklinės verdančio vandens, palikti 10 min., kad pritrauktų).

  • Valanti kaukė

1 valg. šaukštą cukraus gerai išmaišyti su 1 kiaušinio baltymu. Tepti ant veido sluoksniais (2–3 sluoksnius). Užtepus pirmą sluoksnį palaukti kol nudžius, tuomet vėl tepti. Užtepus sukamaisiais judesiais masažuoti veidą. Po to kaukę nuplauti kambario temperatūros vandeniu, veidą nuvalyti ledo kubeliu ir užtepti drėkinamojo kremo.

Ši kaukė ypač tinka riebiai ir porėtai odai. Tačiau jos netepkite ant paakių odelės.

  • Jauninanti kaukė

1 arb. šaukštelį cukraus gerai sutrinti iki vientisos masės su ananaso gabalėliu (šiek tiek daugiau nei 1 valg. šaukšto). Tepti ant veido, po 15 min. nuplauti kambario temperatūros vandeniu ir nusiprausti vėsiu negazuotu mineraliniu.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius