Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką gaminsime iš obuolių? Kaukes veidui

Obuolius valgyti ne tik skanu ir sveika, juos galima naudoti ir kosmetiniais tikslais. Iš šio visiems prieinamo vaisiaus galima pasigaminti įvairiausių lengvai paruošiamų kaukių veidui.
Obuoliai, kaip kosmetikos priemonė
Obuoliai, kaip kosmetikos priemonė / Flickr.com

Vitaminizuojanti kaukė

Smulkia tarka sutarkuokite obuolį ir užtepkite ant veido, palaikykite 20 min. Jei oda sausa, prieš naudojant kaukę patepkite veidą kremu. Obuolių masę nuplaukite šaltu vandeniu.

Kaukė iš obuolių sulčių visiems odos tipams

Šiai kaukei reikės tik obuolio sulčių. Sutarkuokite obuolį ir išspauskite iš masės sultis. Galite pasinaudoti sulčiaspaude. Sultyse suvilgykite marlės skiautelę, uždėkite ant veido ir palaikykite 20 minučių. Po to veidą nuprauskite šaltu vandeniu.

Kaukė sausai odai

Smulkia tarka sutarkuokite obuolį, įpilkite šiek tiek citrusinių vaisių sulčių ir įdėkite šaukštelį grietinės. Viską kruopščiai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Tepkite ant veido, palaikykite 20 minučių. Kaukę nuplaukite šiltu vandeniu.

Kaukė suvytusiai odai

Smulkia tarka sutarkuokite obuolį, įpilkite alyvuogių aliejaus. Tepkite ant veido ir palaikykite 20 minučių. Kaukę nuplaukite šiltu vandeniu.

Kaukė žiemai

Sutarkuokite obuolį ir išspauskite iš masės sultis. Galite pasinaudoti sulčiaspaude. Sultis sumaišykite su avižiniais miltais arba smulkintuvu susmulkintomis avižomis, įpilkite šiek tiek pieno. Gautą masę tepkite ant veido ir palaikykite 20 minučių. Kaukę nuplaukite šiltu vandeniu.

Kaukė vasarai

Sutarkuokite obuolį ir sumaišykite su 2 arbatiniais šaukšteliais medaus. Užtepkite ant veido ir palaikykite 20 minučių. Kaukę nuplaukite šiltu vandeniu.

Gaivinanti kaukė

Smulkia tarka sutarkuokite obuolį ir sumaišykite su karštu virintu pienu. Palikite masę 30 minučių, atvėsus tepkite ant veido ir palaikykite 30 minučių. Kaukę nuplaukite šiltu vandeniu.

Maitinanti kaukė

Smulkia tarka sutarkuokite obuolį ir morką. Masę užtepkite ant veido ir palaikykite 20 minučių. Kaukę nuplaukite šaltu vandeniu.

Kaukė porėtai odai

Sutarkuokite obuolį ir nedidelį kiekį krieno šaknies, proporcija 2:1. Gerai išmaišykite ir tepkite ant veido, palaikykite 20 minučių. Kaukę nuplaukite šaltu vandeniu.

Valanti kaukė

Sutarkuokite obuolį ir įmuškite vieną kiaušinio trynį. Kaukę užtepkite ant veido ir palaikykite 20 minučių. Kaukę nuplaukite šiltu vandeniu.

Minkštinanti odą kaukė

Smulkintuvu susmulkinkite puse obuolio, nedidelį gabalėlį moliūgo, į gautą masę įpilkite valgomąjį šaukštą medaus, šaukštą pieno ir šiek tiek citrinos sulčių. Kaukę užtepkite ant veido ir palaikykite 20 minučių. Kaukę nuplaukite šiltu vandeniu.

Visas kaukes iš obuolių galima pasiruošti didesniu kiekiui – keliems naudojimams. Kaukes laikykite šaldytuve, tačiau ne ilgiau nei savaitę.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius