Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išlikti gražiai net per karščius?

Saulė ir šiluma sukelia pozityvias emocijas. Tačiau per kaitri saulė ne tik blogina mūsų savijautą, bet ir kenkia grožiui. „Nubėgęs“ makiažas, padidėjęs prakaitavimas, nuo dulkių ir vėjo greitai susiriebaluojantys plaukai – grožio nesuteikia. Žemiau pateikti patarimai padės atrodyti gražiai, patraukliai ir gaiviai netgi karščiausiomis dienomis!
Kaip apsisaugoti per karščius?
Kaip apsisaugoti per karščius? / VIctoria Henderson, Flickr.com

1 Atsisakykite įmantrių šukuosenų, pernelyg gausiai nenaudokite plaukų lako ir želė. Šiomis plaukų priežiūros priemonėmis apskritai nereikėtų piktnaudžiauti, o per karščius – juo labiau. Dėl padidėjusio prakaitavimo ir pagausėjusių dulkių sudėtinga išlaikyti stilingą bei įmantrią šukuoseną. Todėl per karščius patartina plaukus tiesiog surišti į uodegėlę arba sušukuoti juos atgal, kad nekristų ant veido.

2. Nenaudokite riebių kosmetinių priemonių.  Riebaus pagrindo šešėliai ir lūpų dažai per karščius greitai išsiteplioja ir nubėga. Lygiai taip pat netinka per karščius riebus blizgesys ir net higieninis lūpų balzamas, nors jis ir nematomas, tačiau jausite nemalonų riebumą ant lupų. Jei naudojatės tik riebiais šešėliais, tuomet per karščius pasistenkite jų tepti mažiau, o užtepus – šiek tiek papudruokite.  Karštuoju sezonu geriausia rinktis neryškių ir netamsių atspalvių sausus šešėlius (tamsūs atrodys pernelyg niūriai saulėtą dieną) bei skaidrius, bespalvius, tačiau ne riebius lūpų blizgesius. Apskritai, šiltasis sezonas – natūralumo metas, įskaitant ir makiažą. Todėl rinkitės švelnių, auksinių atspalvių šešėlius, o juodą akių blakstienų tušą pakeiskite rudu.

3. Dažniau darykitės manikiūrą. Nagų lakas, kuris atrodo gaiviai ir blizgiai šaltuoju periodu, kur kas greičiau nusilupa per karščius, nėra toks patvarus. Taip yra dėl aplinkos poveikio: aukšta temperatūra, kaitri saulė ir vanduo (jei dažnai maudotės) greitai sugadina nagų laką. Kad atrodytumėte tvarkingai ir gražiai, kuo dažniau atnaujinkite savo manikiūrą.

4. Naudokite veido šveitiklį. Karštuoju periodu odos poros labiau užsikemša dėl dulkių ir prakaito, todėl ją reikia dažniau valyti. Jei įprastu periodu šveitikliu reikia naudotis kartą per savaitę, tai per karščius rekomenduojama juo valyti veidą du kartus per savaitę.

5. Atgaivinkite veidą. Per karščius dažniau atsiranda riebus blizgesys, todėl atgaivinkite veidą vandeniu arba toniku. Pasistenkite pernelyg dažnai netepti pudros. Pavyzdžiui, jei pasipudravote ryte, tai per pietus geriau nusiprauskite, atgaivinkite veidą toniku (tai sumažins riebų blizgesį), o tik po to vėl pasipudruokite – taip atrodysite gaiviau ir tvarkingiau. Beje, veidui šviežumo ir gaivumo suteikia ledo kubeliai. Užsišaldykite, pavyzdžiui, ramunėlių nuoviro arba žaliosios arbatos ledo kubelių – tai ir atgaivins, ir nuramins veido odą.

6. Naudokite lengvos tekstūros kremą. Jei žiemai idealiai tinka riebus kremas, kuris neleidžia odai išsausėti, tai vasarai toks variantas visai netinkamas. Karštuoju periodu rinkitės lengvos tekstūros kremą, kuris greitai ir lengvai susigeria. Patartina rinktis kremus su apsauga nuo saulės.

7. Nešiokite saulės akinius. Jie ne tik saugo akis ir švelnią bei jautrią paakių odelę nuo kenksmingo ultravioletinių spindulių poveikio, bet ir  neleidžia per anksti susiformuoti „žąsų pėdelėms“, juk su šiuo aksesuaru jums nereikės prisimerkti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius