Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krakmolas grožiui

Šie balti milteliai tinka ne tik kisieliaus virimui ar patalynės „krakmolinimui“. Krakmolas gali būti kuo puikiausiai naudojamas ir grožio procedūrose.
Populiariausias yra bulvių krakmolas
Populiariausias yra bulvių krakmolas / Flickr.com

Dažniausiai mes naudojame bulvių krakmolą. Nors dar yra kukurūzų, ryžių ir kt. rūšių krakmolo.

Bulvių krakmole yra angliavandenių, baltymų, riebalų, vandens, makro ir mikro elementų.

Krakmolas tinkamas naudoti įvairiems kompresams ir vonelėms, padeda esant odos susirgimams, mažina nervingumą.

Vonia su krakmolu šalina niežėjimą, švelnina odą. 2 stiklines krakmolo reikia ištirpinti šaltame vandenyje ir įpilti į šiltą vonią. Pagulėti tokioje vonioje apie 15 min. Kursas – 21 tokia vonia 1–2 kartus per savaitę.

Krakmolas plačiai naudojamas namų kosmetikoje:

  • Prausiklis jautriai, sudirgusiai odai

1 arbatinį šaukštelį bulvių krakmolo ištirpinti ¼ stiklinėje šalto vandens, įpilti dar 2 stiklines šilto vandens ir šiuo skysčiu prausti veidą.

  • Kaukė sausai odai

1 arbatinį šaukštelį bulvių krakmolo išmaišyti su grietinėle iki kol gausis grietinės tirštumo masė. Tepti ant veido ir palaikyti 20 min. Nuplauti šiltu vandeniu, po to vėsesniu, geriausiai – negazuotu mineraliniu.

  • Balinanti kaukė

1 arbatinį šaukštelį bulvių krakmolo išmaišyti su šviežių agurkų sultimis iki kreminės masės. Įpilti ¼ arbatinio šaukštelio citrinos sulčių, viską gerai išmaišyti. Tepti ant veido ir palaikyti 10–15 min. Nuplauti kambario temperatūros vandeniu.

  • Kaukė riebiai odai

1 arbatinį šaukštelį bulvių krakmolo išmaišyti su 1 arbatiniu šaukšteliu kefyro, 1 arbatiniu šaukšteliu druskos, 1 arbatiniu šaukšteliu medaus. Viską gerai išmaišyti. Tepti ant veido ir palaikyti 10–15 min. Nuvalyti vatos tamponėliu, suvilgytu šiltu žaliosios arbatos arba petražolių nuoviru. Po 5 min. nusiprausti vėsiu vandeniu. Ši kaukė sutraukia poras ir švelnina odą.

  • Balinanti kaukė itin riebiai odai

1 arbatinį šaukštelį bulvių krakmolo sumaišyti su 1 arbatiniu šaukšteliu vandenilio peroksido. Viską gerai išmaišyti ir tepti ant veido. Kai tik nudžius, iš karto nuplauti šiltu vandeniu. Po to nusiprausti vėsiu vandeniu.

  • Kaukė pagražinanti odos spalvą

1 arbatinį šaukštelį bulvių krakmolo išmaišyti su morkų sultimis iki kreminės masės, įdėti ½ arbatinio šaukštelio alyvuogių aliejaus, gerai išmaišyti. Tepti ant veido ir palaikyti 15 min. Nuvalyti nestipriu žaliosios arbatos nuoviru. Po 10 min. nusiprausti vėsiu vandeniu. Jei norite įgauti rudesnį atspalvį, tuomet nuvalykite odą vidutinio stiprumo juodosios arbatos nuoviru.

  • Krakmolo vonelė rankoms

1 arbatinį šaukštelį bulvių krakmolo išmaišyti su 2 val. šaukštais atvėsinto virinto vandens, po to šią masę atskiesti 1 stikline verdančio vandens ir gerai išmaišyti, kad nebūtų gumulėlių. Įpilti 2–3 stiklines šilto vandens. Pamirkyti rankas šioje vonelėje apie 20–30 min.

Po vonelės šiek tiek pamasažuokite rankas ir patepkite jas maitinamuoju kremu arba alyvuogių aliejumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius