-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mangų aliejus kosmetologijoje

Mangų aliejus gaunamas iš mangų (bot. mangifera indica) kauliukų. Aliejus turi kietą pavidalą, jei laikomas šaltai, esant +20 temperatūrai šiek tiek suminkštėja, o jei temperatūra dar aukštesnė – jis tampa skystas. Jo sudėtyje yra daug naudingų vitaminų ir mineralų.
Mango sviestas kosmetikoje
Mango sviestas kosmetikoje / Flickr.com

Mangų aliejaus naudingosios savybės

Šis iš egzotinių vaisių sėklų gaunamas aliejus yra plačiai paplitęs ne tik kosmetologijoje, bet ir medicinoje. Jis teigiamai veikia odą, plaukus ir nagus, pasižymi antibakteriniu, regeneruojančiu, drėkinančiu ir minkštinančiu poveikiu. Mangų aliejus naudojamas odos problemų gydymui, pavyzdžiui, psoriazės, dermatito, egzemos, įvairių išbėrimų šalinimui. Be to, jis mažina raumenų skausmus ir mėšlungį.

Mangų aliejaus dažnai būna šių produktų sudėtyje:

  • Masažinių mišinių;
  • Veido ir kūno kremų;
  • Plaukų kaukių;
  • Makiažo valymo priemonių.

Tyrimais įrodyta, kad mangų aliejus atkuria lipidinį odos barjerą, drėkina, efektyvus esant didelei pigmentacijai. Tinkamas bet kokiam odos tipui. Dėka jame esančių medžiagų ir dėl atsparumo oksidavimuisi, mangų aliejus naudojamas įvairių kosmetinių priemonių sudėtyje.

Mangų aliejus panaudojimas kosmetikoje

Mangų aliejų (sviestą) galima naudoti gryną, o taip pat kaip papildomą priemonę kremų, balzamų ir kitų kosmetinių priemonių sudėtyje. Galima jį maišyti ir su kitais aliejais, kurie pasižymi panašiomis savybėmis.

Tačiau atminkite, kad mangų aliejus gali sukelti alergines reakcijas. Tad prieš pradedant jį naudoti pirmą kartą patikrinkite ar nesate alergiški – nedidelę plotelį odos patepkite ir stebėkite organizmo reakciją.

Jei norite atstatyti pažeistus plaukus, sumaišykite mangų aliejų su savo naudojamu plaukų balzamu, santykiu 1:10. Tokį balzamą tepkite ant plaukų, apvyniokite galvą celofaniniu maišelių ir palaikykite pusvalandį. Plaukai bus žvilgantys ir minkšti.

Mangų aliejus padeda kovoti su spuogais (akne). Į įprastą savo kremą įpilkite arbatinį šaukštelį aliejaus, kruopščiai išmaišykite švaria mentele. Prieš papildant kremą aliejumi, rekomenduojama jį pašildyti vandens vonelėje, nes naudojant šaltą masė gali gautis ne vientisa. Kremą naudokite kaip įprastai – rytais ir vakarais. Efektą pajusite jau po kelių patepimų.

Lūžinėjančius, trapius, besisluoksniuojančius nagus galima pagerinti mangų aliejaus pagalba. Prieš miegą užtepkite šiek tiek aliejaus ant nagų paviršiaus, nenuvalykite, palikite nakčiai. Jau po kelių savaičių pastebėsite rezultatus – nagai greičiau augs, taps stipresni.

Jūsų oda sausa, ypač po pirties ar saunos? Praturtinkite savo kūno losjono sudėtį mangų aliejumi, santykiu 1:10. Jei odos išsausėjimas nepraeis, padidinkite aliejaus proporciją.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius