Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medus grožiui

Medus ne tik skanus bei saldus, jame yra daug vertingų medžiagų, kurios ne tik padeda gydytis peršalus, bet ir puikiai tinka odos priežiūrai.
medus_
Medus minkština mūsų odą / Natalya Korotkova, Flickr

Medus pasižymi unikaliomis antiseptinėmis savybėmis. Jei susižeidėte arba pernelyg nusvilote saulėje, tuomet pasidarykite medaus vonelę, kuri padės jūsų odai – vandenyje ištirpinkite 2–3 valgomuosius šaukštus medaus. Į vonelę dar galite šiek tiek įberti susmulkintų avižų dribsnių, kad nuramintumėte sudirgusią odą.

Medus švelnina odą ir naikina bakterijas, kurios sukelia blogą kvapą, todėl jis nepamainoma priemonė kojų masažui. Mikrobangų krosnelėje pašildykite apie trečdalį stiklinės medaus ir ištepkite juo pėdas. Su šia kojų kauke pasėdėkite apie 15 min., kol medus sustings. Po to nuplaukite kojas vandeniu.

Medus yra gera priemonė netikėtai iškilusiems spuogeliams naikinti. Jei iškilus spuogeliui po ranka neturite specialių priemonių jiems naikinti arba tiesiog nenorite naudoti „chemijos“ – patepkite spuogelį medumi.

Medus pasižymi minkštinančiu poveikiu. Juo galite ištepti kojų ir pažastų plaukelius, kad jie suminkštėtų prieš depiliaciją ar skutimąsi. Užtepkite medų ant reikiamų vietų, lengvai pamasažuokite, palaikykite keletą minučių, po to nuplaukite vandeniu ir galite užsiimti plaukelių šalinimu. Plaukeliai ne tik lengviau pasišalins, bet ir oda taps minkštesne, švelnesne, išvengsite sudirgimo bei paraudimo.

Prieš vartojant medų, reikia įsitikinti ar nesate jam alergiški. Medų bitės gamina iš žiedadulkių, kurios yra gana stiprus alergenas. Tačiau, daugeliui žmonių, kurie yra alergiški žiedadulkėms, alergiją sukelia toli gražu ne visi žiedai. Todėl ir medų alergiškiems žmonėms galima parinkti tokį, kuris nesukels alerginės reakcijos, nes medus gali būti surinktas iš įvairiausių žiedelių: grikių, liepų, dobilų, pievų ar miško gėlių... Būna netgi medaus, kuris suneštas ne iš žiedadulkių, o iš kitų medžiagų, pavyzdžiui, augalų sulčių – jis vadinamas lipčiaus medus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius