Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Natūrali kosmetika iš burokėlių

Jau nuo senų laikų merginos ir moterys norėdamos būti gražios ir lieknos reguliariai valgė burokėlius. Kosmetologai rekomenduoja gerti burokėlių sultis, tai padės išlaikyti odos jaunystę, ji bus lygi ir elastinga. Burokėliai yra puiki natūralios namų kosmetikos priemonė, iš jų galima pasigaminti veiksmingų kaukių veidui ir plaukams.
Kosmetika iš burokėlių
Kosmetika iš burokėlių / Jerry Pank, Flickr.com

Atjauninanti odą kaukė iš burokėlių

Į 1 valg. šaukštą sutarkuotų šviežių burokėlių įdėti 2 arb. šaukštelius tirštos grietinėlės ir tepti šią masę ant veido. Po 10 min. nuplauti šaltu vandeniu.

Maitinanti kaukė

Nedidelį burokėlį išvirti, nulupti, sutarkuoti. Įdėti 1 arb. šaukštelį medaus ir 1 arb. šaukštelį augalinio aliejaus. Masę tepti ant nuvalytos veido odos, po 20 min. nuplauti šiltu vandeniu. Vėliau nusiprausti vėsiu vandeniu ir veidą patepti drėkinančiu kremu.

Kaukė blyškiai veido odai

Išspausti iš burokėlio sultis, lygiomis dalimis sumaišyti su pienu ir šiuo skysčiu tepti veidą. Po 20 min. nusiprausti virintu vandeniu.

Kaukė sausai ir suvytusiai odai

Sutarkuoti šviežią burokėlį ir sumaišyti su grietine, santykiu 1:1. Kaukę tepti ant veido, kaklo ir dekoltė srities. Po 20 min. nuplauti šiltu vandeniu.

Burokėlių kaukė plaukams

Ši kaukė sustiprins plaukų šaknis ir padės atsikratyti pleiskanų. Sutarkuokite 2 burokėlius, o jei plaukai ilgi tuomet reikės 3–4. Šią masę tepkite ant plaukų per visą jų ilgį, užsidėkite plastikinį maišelį ir galvą apvyniokite rankšluosčiu. Po 40–50 min. kaukę nuplaukite, plaukus išplaukite įprastu būdu. Šią procedūrą darykitės 1–2 kartus per savaitę.

Neišpilkite vandens, kuriame virė burokėliai. Jis tinkamas plaukų praskalavimui, suteikia jiems purumo ir žvilgesio.

Jei norite sumažinti savo svorį, rekomenduojama 1–2 kartus per savaitę pasidaryti virtų burokėlių (be druskos) iškrovos dienas.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius