Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Produktai ir papildai greitesniam plaukų augimui

Turbūt ne vienai moteriai kartais norėtųsi paspartinti plaukų augimą. Plaukų augimo tempą tikrai yra įmanoma pagreitinti. Žinoma, galima tik pasvajoti apie stebuklingą tabletę, kurią išgėrus iškart būtų galima džiaugtis ilgais plaukais. Tačiau tai padaryti padės kai kurie produktai, vitaminai ir papildai, kurie sustiprina plaukus, gerina jų būklę ir skatina augimą.
Kaip atgaivinti plaukus?
Kaip atgaivinti plaukus? / Pavel Gorevsky, Flickr.com

Riebi žuvis (lašiša, sardinė, silkė). Žuvyje yra plaukus stiprinančių medžiagų, tokių kaip proteinas ir D vitaminas, taip pat joje daug naudingų riebalų rūgščių omega–3, kurios gydo galvos odą, ramina plaukų folikulų uždegimą ir skatina plaukų augimą. Omega–3 mažina hormonų gamybą, kurie yra riebios odos ir užsikimšusių porų kaltininkai. Tad, jei valgote daug žuvies, vartojate žuvų taukus, galvos oda ir plaukų folikulai geriau aprūpinami deguonimi.

Kiek vartoti: 100 g žuvies arba 2 valg. šaukštus žuvų taukų kas dieną likus 10 min. iki pusryčių.

Raudona mėsa. Geležies deficitas – viena iš dažnai pasitaikančių silpnų plaukų priežasčių. Kad plaukai ir oda būtų sveiki bei gražūs, reikia valgyti raudoną mėsą 3–4 kartus per savaitę arba vartoti vitaminų komplektus su geležimi.

Geltona paprika. Kodėl būtent geltona? Joje yra vitaminų ir mineralų, kurių mažiau kitų spalvų paprikose. Geltonoje paprikoje yra penkis kartus daugiau vitamino C nei apelsinuose (atitinkamai 340 mg ir 63 mg). C vitaminas stiprina plaukus, gydo folikulus ir apsaugo nuo lūžinėjimo.

Austrės. Tokio mineralo kaip cinkas trūkumas, gali sukelti plaukų slinkimą ir susilpninti jų folikulus. Austrės – cinko šaltinis (100 g šio produkto yra dienos cinko dozė). Kiek suvalgyti: 1 porciją kartą arba du per savaitę arba vartoti vitaminų komplektus, kuriuose yra cinko.

Kiaušiniai. Be to, kad kiaušiniuose yra aukščiau minėtų omega–3, juose gausu ir biotino, kuris greitina plaukų augimą. Tačiau atminkite, kad šių naudingų medžiagų yra tik kiaušinio trynyje, o ne baltyme. Kiek suvalgyti: 1 kiaušinį kasdien.

Saulėgrąžų sėklos. Mėgėjos lukštenti saulėgrąžas gali puikuotis gražiomis kasomis. Net nedidelis kiekis saulėgrąžų sėklų gali aprūpinti organizmą E vitaminu, kuris gerina galvos kraujotaką ir taip skatina plaukų augimą.

Moliūgai ir morkos. Šios daržovės turtingos beta–karotinu, kuris organizme virsta vitaminu A, gydančiu plaukų folikulus. Dėl savo naudingų savybių šis vitaminas apskritai vadinamas  „grožio vitaminu“.

Migdolai. Šiuose riešutuose yra didelis kiekis biotino, vartojant migdolus plaukai tampa vešlesni, greičiau auga. Įtraukite į savo kasdieninį racioną saujelę migdolų ir jau po 3–4 savaičių pastebėsite rezultatus.

Avokadas. Dėl didelės nepakeičiamų riebalų rūgščių koncentracijos, avokadai išsaugo odos lygumą, palaiko sveiką jos būklę. Iš avokadų namie gaminamos kaukės plaukams, kuriuos stimuliuoja jų augimą. Kaukė plaukams: avokado minkštimą sutrinkite ir sumaišykite su porą  šaukštelių grietinės. Grietinėje yra natūralios pieno rūgšties, kuri padeda pašalinti negyvas odos ląsteles ir gerai išvalo galvos odą. Užtepkite kaukę ant galvos odos ir plaukų šaknų, lengvai pamasažuokite. Palikite 15–20 min., po to nuplaukite kambario temperatūros vandeniu. Šią kaukę galima darytis kelis kartus per savaitę.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius