Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaisinis įdegis

Ką reikia daryti, kad galėtumėte džiaugtis tobulu natūraliu įdegiu? Naujausi tyrimai parodė, kad tam visai nebūtina ilgai kepintis saulėje.
Vaisių dieta
Vaisių dieta / Gabriela Tudor, Flickr.com
Temos: 1 Dieta

Kur kas efektyviau ir naudingiau sveikatai yra į savo mitybos racioną įtraukti tam tikrus vaisius bei daržoves, kurie aprūpins odą auksiniu pigmentu. Tuomet saulėje reikės praleisti daug mažiau laiko, kad oda įgautų gražų vasarišką įdegį. Natūraliai įdegį skatina: arbūzai, melionai, abrikosai, paprikos, morkos ir špinatai.

Visa gražios odos spalvos paslaptis – cheminės medžiagos, karotinoidai. Tai 600 organinių pigmentų grupė, kuri aptinkama daugelyje augalų.

Buvo atliktas eksperimentas, kurio metu vienai moterų grupei buvo pasiūlyta vaisių–daržovių dieta. Kita eksperimento dalyvių grupė deginosi įprastu būdu, saulėje. Tyrimai parodė, kad visų tyrimo dalyvių oda įgavo tamsesnį atspalvį, dėl dviejų pigmentų: vienų dėl melanino, kurio pagausėja nuo saulės spindulių poveikio, kitų dėl karotinoidų – nuo tam tikrų vaisių ir daržovių. Vėliau, moterų nuotraukos su bronziniu įdegiu buvo parodytos priešingos lyties atstovams. Paaiškėjo, kad vyrai, daugeliu atveju, pirmenybę teikė auksinio odos atspalvio (nuo mitybos) moterims, nei tamsiam saulės įdegiui.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius