-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 akmenys moters sveikatai

Tam tikri akmenys gali padėti pasveikti. Litoterapija – vienas iš seniausių netradicinės medicinos metodų, gydimas akmenimis.
Koks akmuo tiks jums?
Koks akmuo tiks jums? / Plane Solutions, Flickr.com

Patys seniausi litoterapijos metodai gydymui akmenis naudojo miltelių pavidalu, vartojo juos įvairių gydomųjų preparatų gamyboje. Taip pat jų buvo įmaišoma į kremus ir kitokius patepimus. Tačiau pats paprasčiausias ir saugiausias gydymo būdas – akmens sąveika su žmogaus oda, pavyzdžiui, specialus masažas arba tiesiog tam tikrą akmenį nešioti papuošalo pavidalu. Efektyvus teigiamas poveikis – tiesioginis akmens uždėjimas ant skaudančios vietos, reikia jį palaikyti apie 15–20 min.

Akmenys gali padėti įveikti pačias įvairiausias problemas ar susirgimus. Tik reikia juos teisingai parinkti konkrečiu atveju. Šiame straipsnyje aptarsime 5 moterų sveikatai pačius naudingiausius akmenis.

Berilas – akmuo, kuriuo nuo senų laikų buvo gydomos įvairios moteriškos ligos. Manyta, kad tos, kurios nešioja šį akmenį žiede yra apsaugotos nuo gimdos ligų, apyrankė su berilu – saugo nuo šlapimo pūslės ir kiaušidžių ligų, o auskarai apsaugo nuo galvos skausmo. Be to, šis akmuo rekomenduojamas jei kamuoja nervų sistemos ir viršutinių kvėpavimo takų problemos.

Rauchtopazas (dūminis kvarcas) – priemonė, kuri padeda, jei ilgai nesiseka pastoti. Jo dėka padidėja ir moterų, ir vyrų reprodukcinės funkcijos. Šio akmens gydomosios savybės susiję su psichine ir nervų sistemomis. Jis pasižymi atpalaiduojančiu ir raminančiu poveikiu, todėl rekomenduojamas padidėjusio jautrumo žmonėms, kuriems sunku suvaldyti savo emocijas. Akmuo padeda įveikti neviltį ir depresiją. Rauchtopazas teigiamai veikia kepenis ir kasą.

Gintaras padeda įveikti toksikozę. Šiuo tikslu reikia gintarą nešioti prie pilvo. Būsimoms mamoms, kurias kamuoja galvos skausmai ir nemiga rekomenduojama pasidėti gintaro gabalėlį po pagalve. Be to, jis apsaugo moterį viso nėštumo periodu. Gintaras padeda kovoti su tokiomis problemomis kaip krūties cistomis, miomomis, fibromomis. Gintaro rūgštis padeda gydyti nevaisingumą, taip pat padeda nėštumo metu motinos organizmui įveikti hormoninius pokyčius.

Granatas – motinystės akmuo! Jis nėščiosioms suteikia optimizmo, žvalumo, energijos, gyvenimiškų jėgų, jo dėka gimdymas būna lengvas ir saugus. Šį akmenį patariama nešioti ant kaklo sidabrinėje grandinėlėje toms, kurios serga plaučių sistemos ligomis. Granatas auksinėje grandinėlėje padeda malšinti galvos ir gerklės skausmus. Šis akmuo valo organizmą. Jis teigiamai veikia kraujotaką, skatina audinių regeneraciją, ramina nervus, stiprina imuninę sistemą.

Lazuritas – be galo gražus „dangaus akmuo“. Jis padeda gerai jaustis nėštumo metu, besilaukiančioms rekomenduojama nešioti ant rankos papuošalus su šiuo akmeniu – tai apsaugos nuo persileidimo, toksikozės. Lazuritas stiprina kūną, lavina protą, padeda įveikti nervinius susirgimus, migreną, šalina nemigą. Šis akmuo padeda sureguliuoti menstruacijų ciklą, taip pat šalina akmenis iš inkstų, palengvina nugaros skausmus, gerina regėjimą.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius