Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cholesterolio mažinimas natūraliais būdais

Pats cholesterolis nėra kenksmingas, organizmas natūraliai jį gamina ir jis atlieka keletą svarbių funkcijų: dalyvauja naujų ląstelių „statyboje“, gamina hormonus ir apsaugo nervų sistemą. Tačiau, jei cholesterolio kiekis pernelyg padidėja – jis tampa rimta grėsme mūsų organizmui.
Susirūpinkite cholesterolio kiekiu kraujyje
Susirūpinkite cholesterolio kiekiu kraujyje / Flickr.com

Pakilęs cholesterolio kiekis padidina insulino, stenokardijos, širdies priepuolių riziką. Kaip apsisaugoti nuo kenksmingo cholesterolio poveikio?

Pateikiame keletą natūralių metodų, kurie padės sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje.

  • Stebėkite savo svorį. Atlikti tyrimai parodė, kad kuo labiau viršsvoris viršija normą, tuo daugiau cholesterolio organizmas gamina. Kiekvienas Jūsų priaugtas kilogramas vidutiniškai 2 punktais padidina cholesterolio kiekį. Valgykite daugiau vaisių, daržovių, grūdų ir kruopų.
  • Apribokite savo mityboje sočiųjų riebalų suvartojimą: mėsos, sviesto, sūrių ir pan. Šiuos produktus pakeiskite žuvimi, neriebiais pieno produktais, polinesočiaisiais aliejais, pavyzdžiui, kukurūzų, sojos ar saulėgrąžų.
  • Vartokite mažiau kiaušinių. Nereikia visai jų išbraukti iš savo valgiaraščio, pasistenkite laikytis taisyklės „trys kiaušiniai per savaitę“. Be to, tik kiaušinio trynyje yra cholesterolio, baltymus galite vartoti neribotai.
  • Valgykite daugiau ankštinių augalų. Juose yra pektino, kuris šalina cholesterolį iš organizmo.
  • Į savo racioną įtraukite morkas – jose taip pat yra pektino. 2 morkos kasdien gali sumažinti cholesterolio kiekį 10–20 proc.
  • Neatsisakykite česnako. Jei dažnai ir daug valgysite šviežių česnakų cholesterolio kiekis kraujyje sumažės. Tačiau, nemalonaus burnos kvapo neišvengsite. Todėl geriausia įsigyti skysto česnakų ekstrakto – jis taip pat veiksmingai kovoja su padidėjusiu cholesteroliu.
  • Sportuokite – tai labai efektyvus būdas sumažinti sočiųjų riebalų kiekį organizme. Fizinis krūvis skatina organizmą valyti kraują nuo riebalų po valgio.
  • Nerūkykite. Atlikti tyrimai parodė, kad rūkaliai dažnai kenčia nuo mažo nesočiųjų riebalų kiekio organizme.
  • Gerkite arbatą. Joje esantys taninai padeda kovoti su cholesteroliu.
  • Maisto papildai (vitaminai C, E, kalcis) taip pat padeda užkirsti kelią cholesterolio padidėjimui.
  • Cholesterolio kiekį padeda sureguliuoti žolelės: juodžolė, liucerna, ženšenis, raudonasis ankštpipiris. Šie augalai efektyviai mažina sočiųjų riebalų kiekį.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius