-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gripo sezonas: kaip liaudiškomis priemonėmis įveikti virusą

Jei norite, kad ligos jūsų nepultų gyvenkite sveikai: subalansuota mityba, pilnavertis miegas, fizinis aktyvumas. Šaltuoju sezonu skirkite laiko gripo profilaktikai.
Nevenkite eiti į lauką ir žiemos metu
Nevenkite eiti į lauką ir žiemos metu / Flickr.com

Susirgimų padės išvengti nosies plovimas vandeniu su jūros druska, gerklės skalavimas eukalipto ar medetkų tinktūra. Kasdien išgerkite 1–2 stiklines erškėtuogių nuoviro, galite jį gerti vietoje arbatos.

Prieš miegą pagulėkite gydomojoje pušų vonioje – 2 kartus per savaitę. Epidemijos metu nepakenks jei į vonią įpilsite kelis lašelius bet kokio spygliuočio eterinio aliejaus. Mūsų močiutės į vonią pildavo acto, jis taip pat naikina mikrobus.

Sergant pasistenkite ilsėtis, jokiu būdu neikite į darbą, nes galite ne tik užkrėsti aplinkinius, bet ir dar labiau sukomplikuoti ligą. Gripas gali sukelti plaučių, širdies, inkstų komplikacijas, lėtinių ligų paūmėjimus.

Susirgus nerekomenduojama iš karto griebtis vaistų, dažniausiai įvairūs nereceptiniai preparatai „nuo gripo“ tik palengvina ligos simptomus, bet negydo. Nepatariama „mušti“ temperatūros, jei ji ne aukštesnė nei 38.

Susirgus reikia gerti kuo daugiau šilto vandens su citrina, spanguolių, juodųjų serbentų ir erškėtuogių nuovirus. Skysčiai padeda pašalinti iš organizmo toksinus ir pagerina bendrą savijautą.

Kuomet temperatūra nukris, pasistenkite valgyti kuo daugiau vaisių ir daržovių, taip pat galima suvalgyti gabalėlį baltos mėsos – vištienos arba kalakutienos.

Ligonis privalo ilsėtis atskiroje patalpoje, turėti savo asmeninius indus, įrankius, kuriuos reikia kruopščiai išplauti verdančiu vandeniu. Rekomenduojama profilaktiškai kuo dažniau prausti rankas muilu, taip pat plauti nosį šiek tiek pasūdytu vandeniu su 1 lašeliu jodo (1 stiklinei vandens). Prieš išeinant į lauką nosį patepkite oksolino tepalu, tačiau nerekomenduojama juo tepti ilgiau nei 15 dienų. Vėliau nosį galite patepti levandų arba arbatmedžio eteriniu aliejumi.

Namuose ir darbe kuo dažniau vėdinkite patalpas (kas 2 valandas). Darbo vietoje, jei turite galimybę, pasistatykite šalia aromatinę lempą, įlašinkite 2–3 lašelius arbatmedžio, pušų ar citrusinių vaisių eterinio aliejaus.

Imunitetą stiprina svogūnas, česnakas, kopūstai, raudona žuvis.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius