Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas kenkia mūsų grožiui ir sveikatai

Manote, kad sveikatai ir grožiui kenkia tik gerai žinomi blogi įpročiai? Tačiau kartais, iš pirmo žvilgsnio atrodantys nekenksmingi įpročiai gali turėti rimtų neigiamų pasekmių mūsų bendrai savijautai ir grožiui.
Pasyvus rūkymas mums kenkia
Pasyvus rūkymas mums kenkia / Flickr.com
Temos: 1 Nemiga

Visi žinome, kad pagrindiniai sveikatos ir grožio priešai yra rūkymas ir alkoholis. Taip pat mums ne į naudą ir ultravioletiniai spinduliai, žinome apie viršsvorio neigiamą poveikį sveikatai. Tačiau, įvardinę pagrindines problemas, pamirštame smulkmenas. Bet juk ne veltui sakoma – „gyvenimas susideda iš smulkmenų“. Todėl norint būti sveikiems ir gražiems negalima nekreipti dėmesio į iš pažiūros nerimtas problemas.

Pasyvus rūkymas

Žinoma, labai sveikintina, jei nesate užkietėję rūkoriai. Cigaretėse yra begalė kenksmingų medžiagų, tame tarpe ir dervos, kuri nusėda ant žmogaus plaučių. Pasyvaus rūkymo atveju (turima omenyje, jei parūkote bent du kartus per savaitę), rizika susirgti rimtomis ligomis padidėja 20–30 proc.

Ką daryti?

Stenkitės vengti erdvių, kur nėra geros ventiliacijos, ore tvyro cigarečių dūmų kvapas. Venkite būti rūkančių žmonių kompanijoje, valgykite kuo daugiau šviežių vaisių ir daržovių.

Neišsimiegojimas

Ilga, sunki ir įtempta darbo diena gali sukelti chronišką neišsimiegojimą. Visi manome, va per savaitgalį arba atostogas išsimiegosime. Tačiau, kad atstatyti vieną valandą miego trūkumo reikia dviejų valandų, todėl miego laiko kompensavimas išauga geometrine progresija. Miego trūkumas akivaizdžiai pasireiškia žmogaus išorėje: pajuodę paakiai, padaugėja raukšlelių, papilkėja oda.

Ką daryti?

Susitvarkykite visus reikalus taip, kad miegui liktų ne mažiau 8 valandos per parą. Atkreipkite dėmesį į miego fazes, atsigulę pusvalandžiu anksčiau ryte jausitės žvaliau ir energingiau.

Užkandžiavimas „bėgomis“

Dietologai tvirtina, kad valgymas „bėgomis“ gadina skrandį, jei bandoma greitai užkąsti važiuojant automobiliu ar kitokiomis tam nepalankiomis sąlygomis. Toks procesas yra labai nervingas, įtemptas ir negatyviai veikia visą organizmą. Tokiu atveju, į net skanų ir sveiką maistą organizmas reaguoja kaip į kažką nemalonaus, blogai įsisavina, kyla virškinimo trakto problemos, auga viršsvoris, atsiranda celiulitas, oda praranda grožį.

Ką daryti?

Pasistenkite neišeiti iš namų būdami alkani. Su savimi turėkite buteliuką mineralinio vandens arba sulčių, tai padės kovoti su netikėtai užklupusiu alkiu. Jei labai užsinorėjote valgyti – atsipalaiduokite, prisėskite ir ramiai pavalgykite.

Ką galima vartoti iš nepatartinų produktų nepakenkiant sau?

  • Vieną rytinį aromatingos, geros kokybės kavos puodelį, su sąlyga, kad nesergate virškinimo trakto ligomis ir neturite alergijos šiam gėrimui. Kofeinas pagerins atmintį ir suteiks žvalumo bei jėgų dienos pradžioje.
  • Tikro, kokybiško šokolado plytelę. Tai nepakenks figūrai, pakels nuotaiką ir puikiai stimuliuos protinę veiklą.
  • Jei kovojate su antsvoriu ir neleidžiate sau nei gramo saldumynų ar krakmolingų maisto produktų, tuomet galite save pasilepinti saldžia arbata naudojant cukraus pakaitalus. Paskutiniai tyrimai įrodė, kad jie nekenksmingi sveikatai.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius