Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokia vanta vanotis

Pirties vantos būna įvairių rūšių. Kiekviena jų pasižymi tik jai būdingomis savybėmis. Tad kokia vanta naudinga vienu ar kitu atveju?
Pirtyje būtinas atributas – vantos
Pirtyje būtinas atributas – vantos / Hotel Arthur, Flickr.com
  • Beržinė vanta

Vanojimasis beržine vanta suaktyvina kraujotaką. Poringi beržų lapai puikiai sugeria prakaitą ir toksinus. Jose yra A ir C vitaminų, eterinių aliejų, fitoncidų ir flavonidų. Beržinės vantos valo odos poras, mažina raumenų ir sąnarių skausmus, plečia bronchus, palengvina atsikosėjimą.

  • Kiečio vanta

Kiečio vanta naudinga esant bronchinei astmai, chroniškam bronchitui, inkstų ligoms, reumatui, sąnarių skausmams, nutukimui, geltai, pilvo skausmams, kepenų ir tulžies pūslės susirgimams. Kiečio vanta pasižymi ir atjauninančiu efektu.

  • Ąžuolinė vanta

Ąžuolo lapuose yra eterinių aliejų, rauginių medžiagų ir pentozanų. Vanojantis tokia vanta mažėja arterinis spaudimas, ąžuolo lapai pasižymi priešuždegiminiu poveikiu.

  • Spygliuočių vanta (eglių, kėnių, kedrų ir kadagių)

Spygliuočių vantos gydo odą nuo spuogų ir yra efektyvi profilaktinė priemonė bronchito, gripo, laringito susirgimams.

Vantos iš kadagių ir eglių skatina prakaitavimą bei gerina kraujotaką. Be to, jos puikiai masažuoja visą kūną, todėl padeda atsikratyti stuburo skausmų, radikulito, neuralgijos ir reumato.

  • Dilgėlių vanta

Dilgėlių lapuose yra daug biologiškai aktyvių medžiagų, todėl tokias vantas gerai naudoti esant stipriam fiziniam nuovargiui, kuomet maudžia visus raumenis ir sąnarius. Reguliariai vanojantis dilgėlių vantomis mažėja nervinė įtampa.

  • Liepų vanta

Liepų vanta gerina inkstų veiklą, šalina galvos skausmą, skatina prakaitavimą, ramina, greitina žaizdelių gijimą, mažina karščiavimą ir plečia bronchus. Liepose yra gausybė baktericidinių medžiagų ir eterinių aliejų. Tokios vantos pasižymi švelniu medaus aromatu.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius