Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Murkimo terapija

Ar jaučiate išsekimą, nuolatinį nuovargį, silpnumą, dažnai kamuoja peršalimo ligos? Nenustebkite, bet savijautą pagerinti gali padėti ne kas kitas, o jūsų murkiantis augintinis. Jei auginate namie katę, turbūt pastebėjote, kuomet jums kažką skauda, jūsų gyvūnėlis prigula prie skaudančios vietos – hipnotizuojančiai ir raminančiai murkdamas.
Kačių terapija
Kačių terapija / Steve Garner, Flickr.com

Katės sugeba puikiai diagnozuoti ligas. Jos greitai pajunta problemines organizmo vietas, prisiglaudžia prie jų šildydamos savo kūnu, letenėlėmis darydamos lengvą masažą. Katės pasižymi unikalia savybe pajausti, kurioje žmogaus organizmo vietoje susikaupia daug neigiamos energijos. Kuomet jūsų organizme įvyksta kokie nors sutrikimai, toje vietoje pakinta energetinis potencialas. Katės tai jaučia, jos sugeria tam tikrą neigiamos energijos kiekį. Taigi, žmogus ir katė – abipusiai naudinga sąjunga, katei reikia gauti energijos, o žmogui – atiduoti, kad geriau pasijustų.  Beje, ar pastebėjote, kad katės mėgsta įsitaisyti pagulėti ant įvairių neigiamas elektromagnetines bangas spinduliuojančių prietaisų: televizoriaus, šaldytuvo, kompiuterio?

Katės labai teigiamai veikia žmogų. Visų pirma, kuomet glostote savo augintinę, jūsų nervų sistema susiharmonizuoja, pagerėja nuotaika, kyla daugybė teigiamų emocijų. Šis procesas itin teigiamai veikia nervų sistemą ir psichiką – tai kuo puikiausias natūralus antidepresantas!

Be to, katės yra tarsi refleksoterapeutai, atliekantys akupunktūros seansus. Juk prisiminkite, kaip malonu, kai jūsų augintinė užšoka ant krūtinės ir tapšnoja letenėlėmis su nagučiais.

Glostant katės kailiuką esate veikiami elektrostatinės silpnos srovės, o juk būtent toks ir yra šiuolaikinės fizioterapijos gydymo metodas. Katės padeda stabilizuoti kraujospūdį.

Murkimas ne tik palankiai veikia nervų sistemą, bet ir pagerina smegenų kraujotaką bei stabilizuoja širdies ritmą. O pats didžiausias murkimo terapijos privalumas – nėra jokių kontraindikacijų (žinoma, išskyrus alergiją katėms).

Atkreipkite dėmesį į tai, kad katės padeda gydyti konkrečias ligas skirtingu laiku:

  • Vakaras labiausiai tinkamas nuovargiui šalinti.
  • Plaučių ligas geriausia gydyti nuo 15 iki 17 val.
  • Virškinimo trakto –  nuo 17 iki 19 val.
  • Širdies ir kraujagyslių –  nuo 11 iki 12 val.

Kur katytę priglausti?

  • Jei kamuoja galvos skausmas arba kraujospūdis dažnai „šokinėja“, 5 min. kelis kartus per dieną leiskite katei pagulėti jums ant kaklo.
  • Katės gali padėti įveikti nemigą. Tuo tikslu po 5 min. kasdien atlikite šį seansą: atsisėskite prie stalo, užmerkite akis, priglauskite augintinę prie kaktos ir kaklo.
  • Sergant depresija tiesiog pažaiskite su katyte bent pusvalandį per dieną.
  • Katės padeda gydyti ginekologines ligas. Atsigulkite ir leiskite gyvūnėliui 30 min. pagulėti ant pilvo apačios.
  • Esant aritmijai pasitupdykite katytę sau ant krūtinės.
  • Galūnių paralyžiaus atveju gerai padeda ligonio kojų ir rankų „masažas“ katytės letenėlėmis.
  • Sergant kepenų ligomis leiskite augintinei pasėdėti jums ant pilvo 20 min. Patariama pakartoti šią procedūrą kelis kartus per dieną.
  • Katės padeda esant lėtiniam bronchitui – švelniai priglauskite augintinę prie krūtinės. Kvėpavimas bus lengvesnis, sumažės kosulio priepuoliai.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius