Ratilai po akimis: kaip juos sumažinti

Ratilai po akimis, net ir nelabai dideli, nepuošia nei vienos moters ir gadina nuotaiką. Dėl jų moteris atrodo vyresnė, pavargusi, neišsimiegojusi ir nesveikuojanti.
Akys
Akys / Riccardo Cuppini, Flickr.com

Jų atsiradimo priežasčių gali būti daug ir įvairių: miego trūkumas, nuovargis, paveldimumas, netinkama mityba ir kt. Ratilai po akimis dažnai įspėja apie organizmo problemas.

Sumažinti ratilus po akimis galima, tačiau apsišarvuokite kantrybe. Oda po akimis labai plona ir jautri. Šioje srityje išsidėstę daugybė kraujagyslių ir limfagyslių, visai nėra riebalinio audinio. Būtent todėl paakių zona labai jautriai reaguoja tiek į vidinius organizmo pokyčius, tiek ir į išorinę aplinką.

Chroniškas nuovargis – pati dažniausia ratilų po akimis priežastis. Prie jo galima priskirti ir nuolatinį stresą, blogą ekologinę aplinką, slogią nuotaiką ir kasdieninį suirzimą. Ramus, pilnavertis poilsis, sistemingi pasivaikščiojimai gryname ore – bus ne tik naudinga visam organizmui, bet ir padės sumažinti ratilus po akimis.

Alkoholis mažina drėgmės kiekį audiniuose ir plečia kraujagysles. Kraujas „užsistovi“, todėl po išgertuvių dažniausiai atrodome ne kaip. Tokiu atveju, ratilus sumažinti padeda šalto vandens kompresai, jie normalizuoja kraujotaką.

Pilnavertė mityba taip pat gražina odą ir mažina ratilus. Reikia valgyti daugiau vaisių ir daržovių, vengti aštrių, sūrių ir keptų patiekalų. Dažnai ratilai po akimis atsiranda dėl C vitamino arba geležies trūkumo, todėl vertėtų į savo racioną įtraukti produktus, kuriuose yra šių medžiagų.

Alergija taip pat gali būti ratilų atsiradimo priežastimi. Pirmiausia, reikia nustatyti alergeną. O juo gali būti beveik bet kas: gyvūnų kailis, kosmetinės priemonės, dulkės, maisto produktai ir pan. Kapiliarus plečia ir kai kurie vaistai, todėl juos reikia rinktis itin kruopščiai ir atsakingai.

Paveldimumas „padovanoja“ kraujagysles, kurios yra labai arti odos. Šiuo atveju, ratilus sumažinti gali padėti tik maskuojančios kosmetinės priemonės.

Kartais tamsūs ratilai po akimis gali atsirasti dėl kepenų, inkstų ar širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimų. Gydytojas paskirs gydimo kursą, pašalins negalavimą ir ratilai po akimis išnyks.

Kaip kovoti su ratilais namų sąlygomis

Ratilus po akimis mažina masažas: rodomaisiais pirštais lengvai ir švelniai pamasažuokite viršutinius vokus, judant nuo vidinio kampo link išorinio. Kasdieninė tokia procedūra padės išvengti skysčių susilaikymo. Kraujotaką pagerės, jei panardinsite veidą į šalto vandens dubenį ir kelis kartus užmerksite bei atmerksite akis. Efektyviai mažina ratilus kontrastiniai kompresai iš šalavijų nuoviro (nuovirą reikia padalinti į dvi dalis ir vieną atvėsinti). Galite namie pasigaminti kaukę iš bulvės: šviežią bulvę sutarkuokite smulkia tarka, masę supilkite į marlę ir uždėkite ant akių. Palaikykite 10 min. Ši kaukė sumažins ratilus, atgaivins odą.

Greitai ir efektyviai ratilus paslepia maskuojančios kosmetinės priemonės. Pirmiausia, užtepkite kremą jautriai odai, o ant viršaus – maskuojančią priemonę.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius