Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sultys sveikatai ir grožiui

Sultimis gydėsi ir jas naudojo grožiui jau nuo Antikos laikų. Natūraliose sultyse gausu vitaminų, mineralų, cukraus, pektinų ir dar įvairiausių naudingų medžiagų, stiprinančių mūsų organizmą.
Sultys sveikatai ir grožiui
Sultys sveikatai ir grožiui / Flickr.com

Greipfrutų sultys. Ramina nervus ir padeda kankinant nemigai. Jos pirmosios pagalbininkės prieš antsvorį ir normalizuoja kraujotaką.

Granatų sultys. Geriausia priemonė sergant mažakraujyste, greitai atstato organizmą po ligų, operacijų, jėgų netekimo. Tai stiprinamoji priemonė. Granatų sultis būtina skiesti vandeniu.

Obuolių sultys. Pagalbininkas tiems, kas nori išsaugoti liekną figūrą. Dietologai rekomenduoja gerti tiems, kuriuos kankina apsivalgymas ir diabetas. Obuolių sultys padeda sergant širdies, kepenų, inkstų ligomis.

Ananasų sultys. Būtent šios sultys degina nereikalingus riebalus ir jaunina organizmą. Ananasų sultys teigiamai veikia inkstus ir kepenis.

Citrinų sultys. Rekomenduojamos sergant ateroskleroze, peršalimo, šlapimo pūslės, virškinimo ligomis. Citrinų sultis reikia skiesti su vandeniu bent jau per pusę, tačiau geriausiai 1 dalį citrinos sulčių skiesti su 2 dalimis atvėsinto virinto vandens. Taip pat citrinų sultys tinka dermatologinėms ligoms gydyti vartojant jas išorėje.

Imbiero sultys. Tinka peršalimo ligų, mažakraujystės ir kietų vidurių gydymui.

Kopūstų sultys. Dažniausiai jos yra geriamos valant organizmą, taip pat stiprinant kraujagysles. Kopūstų sultys normalizuoja riebalų apykaitą, todėl jos skiriamos ir gydant antsvorį.

Runkelių sultys. Tai – moteriško grožio sultys. Jose gausu vitaminų ir mikroelementų, jos puikiai valo ir jaunina organizmą, gerina kraują, normalizuoja kraujo spaudimą, šalina susikaupusį smėlį. Naudingos sergant mažakraujyste. Tačiau gerti runkelių sultis reikia labai atsargiai ir mažomis dozėmis: po 1 šaukštą kartu su vandeniu, o geriausiai – maišant su morkų sultimis.

Morkų sultys. Puikiai atstato jėgas po ligų, tinka kaip profilaktikos priemonė prieš onkologiją, taip pat prieš mažakraujystę. Gerina regėjimą ir stiprina fiziškai. Morkų sulčių mėgėjai pasižymi lygia oda ir blyksinčiomis akimis. Jie labai retai peršąla ir yra puikios nuotaikos.

Pomidorų sultys. Turtingos vitaminais ir mikroelementais, stiprina imunitetą, aktyviai tolina senėjimą ir padeda efektyviai lieknėti.

Visas išvardintas sultis galima naudoti ir kosmetikoje. Skieskite su vandeniu santykiu1:1 ir jos tiks bet kokiam odos tipui. Trynimai sultimis jaunina odą, kuri tampa tampri ir elastinga, švytinti ir lygi.

Gaminant namuose kaukes sultis derinkite su grietine, varške, medumi ir augaliniu aliejumi. Beveik visas sultis galima įlašinti ir į naktinį kremą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius