Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patikėkite savimi ir pagaliau meskite žalingus įpročius

Apie rūkymo, alkoholio ir narkotikų žalą žino visi. Juk kiekvienas paklaustas, ar norėtų, kad jų vaikas rūkytų, atsakytų neigiamai. Net ir užkietėjęs rūkalius. Ką jau kalbėti apie chroniškas ligas, kurios lydi visus rūkalius, alkoholikus ir narkomanus.
Kvėpavimo pratimai padeda atsikratyti žalingų įpročių
Kvėpavimo pratimai padeda atsikratyti žalingų įpročių / Meg Will, Flickr.com

Kaip bebūtų gaila, nuo žalingų įpročių priklausančių žmonių vis atsiranda. Tačiau yra ir tokių, kurie sugeba nugalėti priklausomybę. O yra ir tokių, kurie nori mesti žalingą gyvenimo būdą, tačiau ieško metodų, kaip tai padaryti.

Kiekvienas žalingas įprotis turi ir savo efektyvius metodus, kaip jų atsikratyti. Priklausomiems nuo narkotikų nereikėtų atsisakyti kvalifikuotos specializuotų klinikų medicininės pagalbos. Kovojant su alkoholizmu efektyviai padeda psichologinės anoniminių alkoholikų grupės. O štai mėgstantiems važinėti išgėrusiems, stiprus stimulas gali tapti alkotesterio draudimas dar ryte po išgertuvių sėsti už vairo.

Vienas įkyriausių įpročių yra rūkymas. Kaip rodo praktika, būtent rūkymas yra susijęs su daugybę ligų ir negalavimų, o plaučių vėžio perspektyva ne tokia jau ir tolima. Kovoti prieš rūkymą yra daugybė metodų ir priemonių.

Visų pirma, mesti rūkyti padeda terapeutinės priemonės ir įvairūs pakaitalai. Vieni kramto kramtomąsias gumas, kiti klijuojasi pleistrus, taip pat yra inhaliatoriai ir elektroninės cigaretės. Tačiau jų poveikis iki galo dar nėra ištirtas. Visi šie pakaitalai gali sumažinti priklausomybę nikotinui ir apsaugoti rūkantįjį nuo dervų, esančių cigaretėse.

Medicininiai preparatai, žolelės ir biologiniai papildai taip pat palengvina tabako abstinenciją bei valo organizmą.

Yra ir alternatyvūs gydymai, kurie nėra plačiai proteguojami: hipnozė, akupunktūra arba kvėpavimo gimnastika. Liaudies metodai siūlo gliaudyti saulėgrąžas, valgyti sūrias lazdeles ar čiulpti čiulpinukus, tačiau tai gali paskatinti dar vieną blogą įprotį.

Kad ir koks žalingas įprotis būtų, jis gali būti įveikiamas vos tik žmogus užsimano. O metodai tuomet tampa visiškai nesvarbūs. Vieną dieną atsikelkite ir pasakykite sau, kad laikas mesti žalingą įprotį – ir tai jau bus sėkminga pradžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius