Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Puošk dviratį - paradas Vilniuje jau greitai

Žaliasis meninių dviračių paradas grįžta į Vilnių ir jau balandžio 25-27 dienomis antrąjį kartą kvies visus atkreipti dėmesį į CO2 emisijos problemas kūrybiškai! Praeitais metais pirmą kartą Lietuvos sostinėje surengtas žaliasis meninis dviračių paradas sulaukė didelio dėmesio, parade dalyvavo keli šimtai dviračių entuziastų. Šiais metais renginys tęsis net tris dienas ir virs tikru dviračių kultūros festivaliu – „Who did that to my bike?”.
Dviratininkų parado akimirka
Dviratininkų parado akimirka / Aliaus Koroliovo nuotr.

Renginio esmė – atkreipti visuomenės dėmesį į aktualias aplinkosaugos problemas, nepamirštant puikios dviratės susisiekimo priemonės – dviračio, kuris gali tapti ir tikru meno kūriniu, papuošiant jį įvairiausiu būdu bei priemonėmis, priklausomai nuo kiekvieno dviračių aistruolio kūrybinės gyslelės.Pasipuošti savo dviratį paradui visi gali jau dabar veikiančių atvirų meninių dviračių dirbtuvių metu „Technarium“ patalpose – ketvirtadieniais nuo 18 val. ir šeštadieniais, sekmadieniais nuo 13 val.  Būsimi entuziastai į dirbtuves kviečiami registruotis iš anksto  „Facebook“ paskyroje „Who did that to my bike?“ arba renginio puslapyje internete degantiszmogus.lt. Meninių dviračių dirbtuvių metu papuošti dviračiai į sostinės gatves išriedės balandžio 26 d. ir specialiai  sukurtu maršrutu išpieš dviratį miesto žemėlapyje.

„Who did that to my bike” festivalio metu vyks kitos su dviračių kultūra ir ekologija susijusios veiklos ir renginiai – balandžio 25 d. prie Baltojo tilto pirmą kartą bus surengtos dviračių polo parodomosios varžybos, atliekami kvapą gniaužiantys dviračių triukai ir iki pat vėlyvo vakaro po atviru dangumi rodomi filmai dviračių ir aplinkosaugos tematika, vyks gyvo garso koncertas. Balandžio 26 d. bus galima ir patiems išbandyti jėgas mėgėjų dviračių polo varžybose. Na, o paskutinioji festivalio diena kvies visus draugiškai prisidėti prie talkos „Leave No Trace“ bei renginio teritoriją prie Baltojo tilto paversti švaria erdve.Dviračių kultūros festivalį organizuoja VšĮ „Degantis žmogus“ ir VšĮ „Sveikas miestas“.

CO2 žaliasis važiavimas yra tarptautinis projektas, kuris vyksta eilę metų įvairiose pasaulio miestuose. Projekto dalyviai – bėgikai, dviratininkai ar kitų ekologiškų transporto priemonių   naudotojai. Jų tikslas – judant gatvėmis,  mobiliosios aplikacijos pagalba miesto žemėlapiuose išpiešti ekologiją simbolizuojančius ženklus. Vilniuje  pirmasis toks piešimas  įvyko  2010 metais ir buvo piešiamas CO2 ženklas su elektromobilių pagalba. CO2 ir kitų ženklų piešimo renginiai vyksta įvairiu metu ir įvairiose vietose (daugiau informacijos – http://co2greendrive.com/).

Who did that to my bike?

Tai meninės ir technologinės kūrybos dviračių festivalis skatinantis vilniečių kūrybiškumą ir meninių saviraiškos ir technologinių priemonių naudojimą ekologinių idėjų eskalavimui. Žaliasis meninių dviračių paradas Vilniuje pirmą kartą buvo surengtas 2013 m. pavasarį.

Who did that to my bike? dirbtuvės

Kiekvieno dirbtuvių dalyvio dviratis yra jo individualus meninis projektas, kurio įgyvendinimu yra suinteresuotas pats autorius. Kaip parodė praeitų metų praktika, kai kurioms meninių dviračių idėjoms reikia gana sudėtingų techninių sprendimų ir patirties, todėl dirbtuvių metu yra reikalingi patyrę ir įgūdžius turintys jų vadovai kaip kad skulptorius Donatas Jankauskas arba komanda iš besikuriančių atvirų techninių kūrėjų dirbtuvių – Technarium (www.technarium.lt). Šiuo atveju menininkai profesionalai vesdami kūrybines dirbtuves bendrauja su dalyviais-mėgėjais ir dalijasi savo žiniomis, patirtimi bei leidžia kiekvienam išbandyti ir savu kailiu pajusti, ką tai reiškia mėginti sukurti meną arba įgyvendinti meninę idėją. Žmonės, t.y.  mėgėjai menininkai, dirbtuvėse atranda savitą kūrybos ir saviraiškos džiaugsmą. Dirbtuvės vyksta vadovaujantis pasidaryk pats principu (DIY – Do It Yourself). Ypač aktuali yra šio projekto edukacinė vertė  – galimybė pabūti kūrėju tuo pačiu praplečiant suvokimą apie kūrybos procesą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius