Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 būdų atsikratyti svogūno arba česnako kvapo burnoje

Svogūnai ir česnakai – sveiki ir skanūs daugelio patiekalų priedai. Ypač tinka su šviežių daržovių salotomis. Tačiau dažnai jų vengiame dėl paprastos priežasties: po to blogas kvapas iš burnos – garantuotas. Tad kaip galima jais mėgautis per pietų pertrauką ar vakarėlyje? Pasirodo, esama išties veiksmingų ir patikimų būdų šiai problemai išspręsti!
Svogūno kvapas
Svogūno kvapas / Flickr.com
Temos: 1 Česnakai

Vaisiai ir daržovės. Svogūno kvapą daugeliu atvejų neutralizuoja kiti maisto produktai, esantys lėkštėje. Tam puikiai tinka bulvės, morkos, grybai, taip pat citrusiniai vaisiai, ypač citrina.

Garstyčios. Įsidėkite į burną arbatinį šaukštelį garstyčių, užgerkite gurkšneliu vandens, praskalaukite ir išspjaukite. O dabar pakabinkite dar vieną šaukštelį garstyčių ir suvalgykite. Tiek paprastai užtenka, kad iš burnos dingtų svogūno arba česnako kvapas.

Vanduo. Paprasčiausiai gerkite daugiau vandens. Tada ne tik kvapas iš burnos pagerės, bet ir pagerinsite viso organizmo būklę. O konkrečiai nuo svogūno arba česnako kvapo geriausiai padeda karštas vanduo – išgerkite jo stiklinę, ir kvapo – kaip nebūta.

Aromatinės žolelės. Efektyviausiai padeda petražolės ir mėtos. Paimkite keletą šviežių žalumynų lapelių ir kuo ilgia pakramsnokite. Turėtų padėti ir mėtų arbata.

Kramtomoji guma. Be abejo, tai priemonė, kurios griebiamasi pirmiausia. Ir ji išties veiksminga. Ne tik todėl, kad kramtomosios gumos aromatas nuslopina burnos kvapus, bet ir todėl, kad kramtant kramtomąją gumą burnoje pasigamina daugiau seilių, kurios neutralizuoja blogą kvapą sukeliančias bakterijas.

Prieskoniai. Džiovinti gvazdikėliai – kaip tik tai, ko jums reikia. Nepaisant to, kokie nemalonūs kvapai įsiviešpatavo jūsų burnoje, tereikia sukramsnoti 1-2 džiovintus gvazdikėlius – ir jūsų kvėpavimas taps gaivesnis. Taip pat padeda ir kardamono sėklos, kavos pupelės.

Riešutai. 4-5 bet kokios rūšies riešutai atskubės į pagalbą tuomet, kai šalimais nėra dantų šepetėlio ir pastos. Sveika, maistinga ir puikiai neutralizuoja česnako ir svogūno kvapus.

Aliejus. Ne pats gardžiausias burnos gaivinimo metodas, bet vis dėlto veiksmingas. Paimkite į burną 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir šiek tiek palaikykite, o paskui – išspjaukite. Aliejus sugers jūsų burnoje tvyrančius kvapus pakankamai greitai. Svarbiausia – paskalaukite juo burną taip, kad patektų ir į atokiausius kampelius, pasiektų visus burnos ertmės paviršius.

Pieno produktai. Kadangi pieno produktuose apstu kalcio, jie puikiai padeda kovoti su blogu burnos kvapu. Išgerkite stiklinę pieno, kefyro ar užvalgykite jogurto, o paskui praskalaukite burną vandeniu.

Arbata. Stipri juodoji arbata padės atsikratyti ne tik svogūno ir česnako kvapo, bet ir kitų nemalonių kvapų iš burnos. Šiuo atveju arbata pranašesnė už kavą todėl, kad išgėrus kavos ji pati burnoje palieka specifinį kvapą, kuris, sumišęs su svogūno ar česnako kvapų likučiais, gali būti itin nemalonus. Arbata savo kvapo burnoje nepalieka, tačiau sėkmingai neutralizuoja kitus. Gaivinamąjį jos poveikį dar labiau sustiprintumėte įdėję keletą lapelių mėtų arba skiltelę citrinos – išgėrus arbatą šiuos priedus turėtumėte suvalgyti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius