Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 pačių populiariausių lieknėjimo klaidų

Kiekvienas lieknėjantis yra įsitikinęs, kad daro viską, tačiau efektyviai lieknėti jam nepavyksta dėl netinkamos sistemos. Deja, 99 proc. priežastys būna vienos ir tos pačios klaidos.
Lieknėjimo klaidos
Lieknėjimo klaidos / Flickr.com
Temos: 1 Dieta

Per lengva vakarienė arba jos nebuvimas

Nesvarbu, kad pagal jūsų maitinimosi grafiką, vakarienė turi įvykti 18-19 val. Bet ji privalo būti. Ir tai turi būti pilnavertiškas maistas, bet ne obuolys ar jogurto stiklinė. Esmė ta, kad mažai valgant vakarienės metu jūs nesulieknėsite: ilgas tarpas tarp valgių neleidžia organizmui lieknėti, kadangi jis taupo energiją ir lėtina maisto virškinimą, taigi, ir medžiagų apykaitą. Be to, badavimas anksčiau ar vėliau priverčia suvalgyti žymiai daugiau maisto ir netgi suvalgyti viską, ką mato akys.

Dažni užkandžiai dienos metu

Rekomenduojama valgyti tris kartus per dieną: pusryčiai, pietūs ir vakarienė. Jei jūs labai anksti keliatės, galite suvalgyti dvejus pusryčius.Tačiau venkite užkandžiavimo dienos metu. Kai jūs užkandžiaujate pagrindinio valgymo metu suvalgote mažiau, taigi, neužilgo vėl praalkstate ir vėl užkandžiaujate.

Per daug vaisių ir uogų

Kai kurie mano, kad vaisių ir uogų galima valgyti tiek, kiek nori. Tai klaidinga nuomonė: vaisiuose ir uogose yra fruktozės. Taip, ji naudingesnė nei cukrus, tačiau vis tiek kaloringa. Fruktozė taip pat iššaukia gliukozės pliūpsnius kraujyje ir jūs neužilgo jaučiate alkį.

Neteisingi produktų deriniai pietų metu

Per pietus rekomenduojama valgyti ryžius, grikius ir daržoves su mėsa, vištiena ir žuvimi. Tačiau čia visiškai netinka makaronai bei bulvės. Juos galite valgyti su sūriu arba daržovėmis. Taip lengvinate maisto virškinimą ir greitinate medžiagų apykaitą.

Neteisingi produktų deriniai vakarienės metu

Mėsą, žuvį ir vištieną vakarienei galite valgyti be jokių priedų. Jokių kombinacijų su kitais maisto produktais – kitaip nespėsite suvirškinti suvalgyto maisto iki miego, o ryte vakarienė jums pasirodys visu gražumu ant svarstyklių.

Atsisakysiu saldumynų per pusryčius – greičiau sulieknėsiu

Išmesdami kokius nors produktus iš savo raciono, jūs padidinate riziką jų prisikirsti į valias. Jei atsisakysite saldumynų, ko gero, greitai sulieknėsite, tačiau tik kurį laiką. Juk negalėsite visą likusį gyvenimą riboti save nuo to, prie ko esate pripratę.

Pasilaikysiu dietos, o paskui pradėsiu sveiką gyvenimo būdą

Organizmas – protinga ir save reguliuojanti sistema. Po iškrovos dienos ateina „apkrovos“ diena. Taigi, gali būti, kad jūsų geranoriškos pastangos nueis veltui. Tad gal negaiškite laiko dietoms, o iš karto pasidomėkite sveika mityba.

Šiandien persivalgiau, ryt badauju

Nereikia savęs bausti badavimu po valgymo išpuolio. Taip tik dar labiau klaidinate savo organizmą. Bandymas badauti, kaip taisyklė, vėliau priverčia dar daugiau prisivalgyti. Stenkitės net ir po persivalgymo grįžti į sveikos mitybos sistemą – pamatysite, kaip svoris normalizuosis.

Aš sulieknėsiu ir be fizinio krūvio

Žinoma, galima sulieknėti ir be sporto. Tačiau atminkite, kad fiziniai pratimai padeda išlaikyti raumenis tonuse, patempia odą, koreguoja siluetą, praturtina kraują deguonimi, o visa tai reiškia – pagreitėja medžiagų apykaita. Be to, treniruotės padeda mobilizuotis ir ugdyti valią.

Jei norite numesti keletą kilogramų, jums nebūtina rūpintis oda

Smagu, jei neturite raukšlių. Tačiau jei iš tikrųjų rūpinatės savo kūnu, pasirūpinkite, kad jis tviskėtų ir iš vidaus, ir iš išorės: šveitikliai, masažai ir dėmesys sau. Tai neatskiriama dalis. Pagrindinė motyvacija turi būti jūs patys – išmokite save pamilti.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius