Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 priežastys kasdien valgyti grikius

Šis produktas yra be kenksmingų chemikalų, nebrangus, gerina sveikatą ir padeda numesti svorio. Be to, greičiausiai jį jau turite namų spintelėje. Tai – grikiai.
Grikiai (kairėje - nekepinti)
Grikiai (kairėje - nekepinti) / „Scanpix“/ „PantherMedia“ nuotr.

Tiesa tokia, kad kuo daugiau sužinai apie grikius, tuo labiau norisi juos valgyti kasdien. Štai šešios svarbiausios priežastys, dėl kurių grikius valgyti verta kiekvienam:

  1. Jokio gliuteno. Jau kelerius metus pasaulį purto „gluten-free“ karštinė, dėl kurios žmonės atsisako valgyti iš javų pagamintus produktus dėl juose esančio gliuteno. Dalis jo privengia, nes jis kenkia sergant celiakija, kiti tvirtina, kad maistas be gliuteno jiems atrodo sveikesnis, mažiau apsunkinantis organizmą pasirinkimas. Grikiuose šios medžiagos nėra, tad galima drąsiai naudoti grikių miltus kepant blynelius, pakeisti jais ryžius ir vartoti vietoje kitokių rūšių grūdų sveikiems pusryčiams.
  2. Cholesterolio priešas. Aukštas „blogojo“ cholesterolio kiekis kraujyje gali sukelti įvairias širdies ir kraujagyslių ligas. Grikiai yra veiksmingiausias maisto produktas kovoje su cholesteroliu: jie mažina jo kiekį ir neleidžia susiformuoti kenksmingiems dariniams kraujagyslėse.
  3. Vegetarų pasirinkimas. Kai žmogus atsisako mėsos, jam svarbu rasti kitų proteinų šaltinių. Daugelis grūdinių kultūrų neturi pakankamo proteinų kiekio, tad tenka jas papildyti riešutais ar kitais produktais. Grikiai yra maloni išimtis – puodelyje grikių yra tiek pat proteinų, kiek dideliame kaimiškame kiaušinyje.
  4. Neleidžia apsnūsti. Daugybė patiekalų staiga pakelia cukraus kiekį kraujyje. Dėl to pavalgę jaučiamės maloniai, tačiau, cukraus lygiui staiga nukritus, pasijuntame nuvargę, mieguisti, gali pradėti skaudėti galvą. Grikiai veikia ne kaip fejerverkas, o kaip lėtai degantis laužas – jie išlaiko pakankamą cukraus lygį kraujyje iki 4 valandų, taip užtikrindami ilgalaikę energiją ir gerą savijautą.
  5. Tinka žaliavalgiams. Neskrudintos grikių kruopos tinka daiginimui, o tai ypač populiaru žaliavalgių mitybos racione, nes tokias kruopas galima panaudoti ruošiant sveikas salotas ar žaliuosius kokteilius.
  6. Ekologiškas pasirinkimas. Viena didžiausių grikių gamintojų Baltijos šalyse UAB „Galinta ir partneriai“ pristato naujovę: ekologiškas įprastas ir neskrudintas grikių kruopas. Žalia juostele pažymėtuose pakeliuose supakuotos ekologiškos „Galinta“ grikių kruopos padeda jaustis žvaliai ir energingai, puikiai tinka propaguojantiems sveiką gyvenseną. O ekologiškos neskrudintos grikių kruopos yra šviesesnės ir pasižymi švelniu skoniu, išlaikydamos visas naudingąsias savybes.
„Galinta“ grikiai
„Galinta“ grikiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius