Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar tikrai medus ir cinamonas tirpdo riebalus?

Norite sulieknėti, bet kol kas jūsų pastangos – bevaisės? Pastaruoju metu vis dažniau siūloma mesti svorį vartojant stebuklingą kokteilį – medaus ir cinamono limonadą. Pasak entuziastų, jis naudingas ne tik jūsų kūno linijoms, bet ir sveikatai!
Cinamono lazdelės su riešutais
Cinamono lazdelės su riešutais / Anders Bjork, Flickr.com
Temos: 2 Cinamonas Medus

Medaus ir cinamono limonadas

  • ½ šaukšto cinamono miltelių,
  • 1 šaukštas medaus,
  • 1 šviežios citrinos sultys,
  • 300 ml vandens.

Vandenį užvirinkite ir palikite aušti. Kol vanduo karštas, nedėkite į jį jokių produktų – aukštoje temperatūroje žūsta daugelis organizmui naudingų medžiagų. Kai vanduo atauš iki kambario temperatūros, įberkite cinamono, įdėkite medaus ir palikite nusistovėti 15-20 minučių. Tada įpilkite šviežiai spaustų citrinos sulčių ir gerai išmaišykite. Išgerkite pusę gėrimo ryte, o kitą pusę palikite šaldytuve – išgersite prieš miegą.

Toks gėrimas – ne tik puikus vitaminų ir mineralų šaltinis. Jis taip pat efektyviai padeda spartinti medžiagų apykaitą ir mesti svorį, šalina iš virškinamojo trakto parazitus ir ligas sukeliančias bakterijas, gerina nuotaiką ir netgi stiprina lipido!

Ar tai – tikrai veiksminga?

Jei kada nors mėginote mesti svorį, tikriausiai spėjote įsitikinti: stebuklingų priemonių nėra. Ir vis dėlto šis kokteilis atrodo labai patrauklus, juolab kad tai – ne neaiškios kilmės brangūs milteliai, kuriuos atkakliai rekomenduoja pirkti įkyrus platintojas, o gėrimas, kurį galite pasigaminti iš įprastų, nuolat naudojamų produktų. Tik ar jo poveikis pagrįstas moksliniais tyrimais?

Atlikus bandymus su žiurkėmis nustatyta, kad 30 dienų kasdien suvartojant po 70 g medaus, nekeičiant mitybos įpročių kūno svoris turėtų sumažėti 1,3 procentais, o bendras kūno riebalų kiekis – 1,1 procento. Kitais tyrimais įrodyta, kad įprastą cukraus kiekį valgiaraštyje pakeitus medumi, priaugama 14,7 procentų mažiau svorio ir suvartojama 13,3 procento mažiau maisto. Taigi akivaizdu, kad, lyginant su cukrumi, medus metant svorį – parankiau.

Cinamonas taip pat minimas kaip produktas, padedantis organizmui deginti riebalus ir spartinti medžiagų apykaitą. Cinamonas normalizuoja cukraus kiekį kraujyje, todėl tampa lengviau atsispirti pagundai užkandžiauti.

Tačiau neturėtumėte pamiršti, kad vien toks gėrimas atsikratyti keliasdešimties nepageidaujamų kilogramų nepadės. Efektas bus kur kas didesnis jei derinsite jį su sveikesniais mitybos įpročiais ir fiziniu aktyvumu!

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius