Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Atsargiai – svečios šalies virtuvė!

Japoniška virtuvė
Naoi, Flickr.com / Japoniška virtuvė
Šaltinis: Žvalus.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Ko tikimės iš kelionės į svečią šalį? Žinoma, visų pirma – įspūdžių ir nuotykių! Tiesa, ne visada tie įspūdžiai būna patys geriausi. O aštrūs pojūčiai ne visada tyko jūsų ten, kur tikitės. Nenustebkite: dalis jų susitelkę tradiciniuose kai kurių šalių patiekaluose. Taigi ko derėtų pasisaugoti turistams…

…Japonijoje. Japonų virtuvė laikoma viena pavojingiausių pasaulyje. Visų pirma todėl, kad čia gausu aštrių patiekalų, antra – apstu jūros gėrybių, kurias būtina ypatingai paruošti, priešingu atveju patiekalas gali tapti nuodingas. Todėl jautresnio skrandžio keliautojams patariama neeksperimentuoti su jiems nežinomais patiekalais, o iš tradicinių japoniškų patiekalų rinktis ryžius, užsigerti arbata.

... Malaizijoje. Azijos pietryčių virtuvės patiekaluose išties stebina prieskonių gausa. Malaizijoje ši tendencija ypač ryški, šios šalies virtuvėje karaliauja kario prieskoniai ir aitrieji pipirai. To bijoti nereikėtų – prieskoniai aktyvina medžiagų apykaitą, padeda atgauti jėgas. Tačiau jei aštrus maistas jums nepriimtinas, nepamirškite jį užsisakydami perspėti, kad prieskonių dėtų kuo mažiau.

... Egipte ir Indijoje. Kaip rodo praktika, dažniausiai būtent šiose šalyse turistus užklumpa viduriavimas. Jį gali sukelti daugybė priežasčių: aukšta temperatūra, prastos sanitarinės sąlygos, nekokybiškas vanduo. O ir patys turistai neretai būna kalti: neapdairiai perka maistą įtartinose užkandinėse. Todėl vienintelė rekomendacija – itin atidžiai rinktis, ką ir kur valgote, ir dar prieš kelionę į vaistinėlę įsimesti vaistų nuo pykinimo, viduriavimo, virškinimo sutrikimų.

... Šiaurės Korėjoje. Jei jau teko laimė apsilankyti vienoje uždariausių pasaulio valstybių – Šiaurės Korėjoje – atsiminkite: gerti vandens iš čiaupo čia nevalia. Po šiuo vandeniu taip pat negalima plauti vaisių, daržovių. Geriau negerti šviežio pieno, šviežiai spaustų sulčių ir kokteilių, nevalgykite ledų – visos šios atsargumo priemonės tam, kad nepasigautumėte infekcijos. Apskritai Šiaurės Korėjos virtuvėje gausiai naudojami prieskoniai, maisto papildai. Ji stebina tarpusavyje nederančių produktų mišiniais.

... Turkijoje. Nors viešbučiuose turistams siūlomas maistas dažniausiai būna tiesiog tobulas, kaip tik čia ir slypi pavojus: Turkijoje populiarus turistų aptarnavimo principas „viskas įskaičiuota“ gali atsisukti prieš jus. Smalsumas ir žinojimas, jog galite į valias vaišintis įmantriausiais skanėstais, gresia persivalgymu, skrandžio skausmais, medžiagų apykaitos sutrikimais – o tai ne juokais apkartina atostogas. Be to, staiga puolus valgyti kiek telpa, gali sutrikti ir kepenų veikla. Kad taip nenutiktų, valgydami nepamirškite saiko ir bent jau pačių pagrindinių produktų derinimo principų.

 
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie 15min