Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Braškių padažas salotoms ir desertams

Braškė – vasaros pradžios karalienė
Sara Alfred, Flickr.com / Braškė – vasaros pradžios karalienė
Šaltinis: Žvalus.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Braškėmis galima mėgautis įvairiai. Šviežios uogos – visada skanu ir sveika. Uogienės, pyragai, desertai – nemari klasika. O šį kartą siūlome pasigaminti braškių padažą salotoms arba desertams. Saldžiarūgštis pikantiškas jo skonis jūsų patiekalams tikrai suteiks išskirtinumo ir nepakartojamų gurmaniškų natų!

  • 4 stiklinės šviežių braškių,
  • 6 šaukštai citrinos sulčių,
  • ¼ stiklinės cukraus,
  • 2 šaukštai obuolių acto,
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
  • ½ šaukštelio aguonų sėklų.

Braškes išplakite elektriniu plakikliu, kol gausis skysta tyrelė. Supilkite citrinos sultis ir cukrų. Dar kartą viską išplakite. Supilkite actą, aliejų ir paskutinį kartą išplakite. Įmaišykite aguonas. Supilstykite į nedidelius stiklinius buteliukus, užsukamus dangteliu.

Padažą šaldytuve galima laikyti keletą savaičių. Idealiai tinka prie lengvų paukštienos patiekalų, taip pat salotoms ir desertams pagardinti. Ir būtinai pamėginkite tokio padažo užpilti ant plombyro ledų – skonis tikrai nenuvils!

 

 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie 15min