Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įdomūs lieknėjimo atradimai

Kol vieni dietologai laužo galvą, derindami naują valgiaraštį, kiti ieško gerų idėjų tarp jau esamų daiktų ir pristatytų produktų. Ar galėjote pagalvoti, kad lieknėti gali padėti paprasčiausiai... indai.
Ar jūsų sausainiai sveikuoliški?
Ar jūsų sausainiai sveikuoliški? / Flickr.com

Stebuklinga lėkštė, padedanti nepersivalgyti

Švedijos mokslininkai siekia išrasti ypatingus indus. Kadangi retas kuris žmogus gali sustoti valgyti puikiai paruoštą patiekalą, nuo šiol procesą „stabdys“... kalbanti lėkštė.

Technikos stebuklas veiks tarytum svarstyklės, o tuo pačiu kontroliuos ir valgymo greitį. Jei jūs skubėsite valgymo metu, lėkštė netylės, bet perspės, kad turite neskubėti ir valgyti lėčiau. Realizuoti šią idėją padės daviklių sistema, įrengta lėkštėje.

Švedai įsitikinę, kad inovatyvi sistema sulauks didelio susidomėjimo. Esmė ta, kad skubėjimas yra viena iš svarbiausių priežasčių, kodėl žmonės persivalgo. Skrandis nespėja laiku nusiųsti į smegenis signalo apie sotumo jausmą. Todėl žmogus ir valgo, nes vis jaučiasi alkanas. Tačiau valgant lėčiau maistą, signalas greičiau ateis iki smegenų, todėl jūs suvalgysite gerokai mažiau maisto – ir taip sunormalizuosite savo svorį. Dabar tik belieka laukti, kada šie stebuklingi indai bus parduodami.

Sausainiai – daugiau nebe žalingas produktas

Didžiojoje Britanijoje sukurti sausainiai, kuriuose yra labai daug naudingų medžiagų ir jie yra skirti svorio mažinimui. Medikė Sara Vriuver mano, kad šio naudingo saldumyno dėka galima sulieknėti ir netgi pradėti sveiką gyvenimo būdą.

Kodėl gi pasirinkti saldumynai? Mokslininkai dar anksčiau yra perspėję: jei norite suvalgyti desertą, jums nereikia to daryti po pagrindinių patiekalų. Tegul desertas tampa jūsų atskiru patiekalu (antraisiais pusryčiais ar priešpiečiais).

O dabar apie ypatinguosius sausainius. Jų receptas priklauso daktarei Senford Seagal iš JAV. Daktarė pasakojo, kad sausainiuose yra pieno ir aminorūgštys, kurie padeda aktyviai kovoti prieš alkį. Taip pat čia yra naudingų avižinių dribsnių, ryžių ir kitų kruopų, taip pat kiaušinio baltymas. Rapsų aliejaus dėka sausainis yra mononesočiųjų riebiųjų rūgščių šaltinis.

Šie sausainiai yra labai sotūs. Beje, ypatinguose sausainiuose nėra cukraus, todėl jie išties yra dietiniai. Didžiojoje Britanijoje šie sausainiai yra paplitę kaip dietinis produktas suaugusiems, o tuo pačiu ir kaip sveikas užkandis vaikams. Juk daugelis vaikų atsisako valgyti košes, o čia galima pasigardžiuojant suvalgyti grūdais ir kitomis maisto medžiagomis praturtintą sausainį.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius