Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Naminis citrinų kremas: idealus pavasariškas gardėsis

Citrininis kremas
Flickr.com / Citrininis kremas
Šaltinis: Žvalus.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Lengvai pagaminamas ir nepaprastai skanus citrinų kremas – kaip tik tai, ko reikia pavasariškam stalui. Vaiskiai geltonas saldžiarūgštis skanėstas puikiai tinka kepiniams pagardinti ir gali tapti tikra šventinio stalo puošmena! Be to, tai – gera alternatyva sintetinių dažų, kvapų ir skonį reguliuojančių medžiagų nestokojantiems pirktiniams saldiems užtepams!

Kad pasigamintumėte pusantros stiklinės kremo, jums prireiks:

  • 3 didelių kiaušinių arba 1 didelio kiaušinio ir 3 kiaušinių trynių,
  • 1 vidutinio dydžio citrinos žievelės (tarkuotos),
  • 1/2 stiklinės šviežiai spaustų citrinos sulčių (tam jums prireiks maždaug3 citrinų),
  • 1/2 stiklinės cukraus,
  • 6 arbatinių šaukštelių sviesto.

Išplakite kiaušinius (arba kiaušinį ir trynius). Įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis ir cukrų. Įdėkite sviestą. Visą mišinį nuolat maišydama pakaitinkite puode. Nebūgštaukite, kad kiaušinių plakinį kaitinate tiesiai ant ugnies – citrinos sultys ir cukrus neleis kiaušiniams sušokti į gabalėlius. Kai sviestas visiškai ištirps, mišinys ims tirštėti, ties kraštais – trauktis. tada dar maždaug 10 sekundžių paplakite. Tada nukelkite nuo ugnies, supilkite į užsukamą indelį.

Laikykite šaldytuve sandariai uždengtą, ne ilgiau kaip savaitę. Tokiu kremu galite aptepti keksiukus ar pyragą, juo įdaromos bandelės ir eklerai, galima patiekti kaip padažą prie desertų, vaflių, blynelių.

 

 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie 15min