Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norisi sūraus. Ir ką gi tai reiškia?

Kartais labai stipriai norime, kad ant stalo atsirastų koks nors ypatingas produktas. Tiesiog miršti, kaip norėtum traškučių, kažko sūraus arba atvirkščiai – kažko saldaus, kažko riebaus... Panaši būsena?
Kai norisi kažko...
Kai norisi kažko... / Katie, Flickr.com
Temos: 1 Šokoladas

Gamta nėra kvaila, ir organizmas pats praneša mums, ko jam reikia. O norint pastoviai kokio nors produkto, verta sunerimti, ko gi iš tikrųjų trūksta – vitaminų, o gal maistinių medžiagų. Organizmas siekia būti išgirstas, todėl teikia signalus.

Jeigu jums norisi rūgštaus, tarkim, spanguolių arba citrinos – greičiausiai, jūs pervargote, o darbas iš jūsų atima per daug energijos. Gali būti, kad jūsų sumažėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas. Daugiausiai C vitamino yra raugintuose kopūstuose, citrusiniuose vaisiuose, saldžioje paprikoje. Pradėkite dieną nuo šviežiai spaustų apelsinų sulčių, kurios suteiks jums žvalumo.

Jums svaigsta galva dėl sunokusių bananų – vadinasi, jums trūksta kalio. Viename banane yra 25 proc. šio elemento paros normos. Tačiau jei jūs sekate kalorijas, nepamirškite, kad šis vaisius kaloringas. Neblogas pakaitalas – džiovintas imbieras arba sunokę pomidorai.

Labai jau norisi rūkytos mėsos... Tai signalas, kad smegenys dirba aktyviai ir jiems trūksta riebalų, kurie palaiko normalų hormonų lygį. O štai rūkytoje mėsoje cholesterolio išties daug. Tiesa, piktnaudžiauti šiais produktais neverta, tačiau vienąkart per savaitę – nuodėmės nebus. Puikus riebalų šaltinis – riešutai ir avokado.

Norisi sūraus? Ko gero, pagreitėjo medžiagų apykaita, todėl skydliaukė dirba greičiau nei įprastai. Pastovūs tokios būsenos palydovai – intensyvus fizinis darbas arba nėštumas. Organizmas praneša, kad reikia saugoti savo jėgas ir kaupti energiją.

Norisi varškės, kefyro arba kitų pieno produktų? Čia viskas labai paprasta – jums trūksta kalcio. Kartais pastebima, kad po sunkaus streso ar bet kokios emocinės įtampos norisi pieno. Esmė ta, kad piene esantis triptofanas ramina. Tačiau rekomenduojama rinktis rūgštaus pieno produktus: išgerkite nakčiai stiklinę kefyro, o pusryčiams suvalgykite varškės apkepą.

Labai norisi suvalgyti česnako arba pasimėgauti salotomis su svogūnu? Jūsų organizmas susilpnėjęs, jį atakuoja mikrobai ir virusai, todėl jam reikia pagalbininkų – fitoncidų, kurių yra svogūnuose ir česnake. Fitoncidai labai gerai kovoja su virusais ir mikrobais.

Jei norite šokolado, gali būti, kad jums trūksta džiaugsmo gyvenime. Šokolade yra labai daug fiziologiškai aktyvių medžiagų – teobromino ir kofeino. Šokoladas pakelia nuotaiką, stimuliuoja džiaugsmo hormono – serotonino išsiskyrimą. Neskriauskite savęs – užteks tik gabalėlio kartaus juodo šokolado.

Staiga prisiminėte saulėgrąžų gliaudymą? Jums, ko gero, trūksta E vitamino. Vienas iš šio vitamino trūkumo simptomų – odos sausumas. Panaikinti E vitamino deficitą galite ir augalinių aliejų pagalba. Naudokite juos gamindami salotas.

Staiga užsimanėte jūros gėrybių – midijų, krevečių arba austrių. Jums trūksta jodo. Gamindami maistą naudokite joduotą druską, jodo taip pat rasite jūros kopūstuose.

Atminkite, kiekvienas reiškinys turi savo priežastis. Stenkitės įsiklausyti į savo organizmą, ir jis jums padėkos.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius