Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Padvigubinkite naudą: patys naudingiausi produktų deriniai

Kaip derinate maistą?
Flickr.com / Kaip derinate maistą?
Šaltinis: Žvalus.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Visi puikiai žino, kad pienas stiprina kaulus, svogūnas naudingas peršalus, o morkos gerina regėjimą. Tačiau jūs galite derinti maisto produktus ir taip išvengti daugybės negalavimų. Štai jums naudingi duetai.

Kalcis + Vitaminas D = stiprūs kaulai

Kalcis naudingas organizmui bet kokiame amžiuje. Tiek ir ankstyvoje jaunystėje, kad kaulai teisingai augtų ir stiprėtų, tiek ir vyresniame amžiuje. Su amžiumi kaulai nustoja įsisavinti kalcį, todėl kalcio poreikis išauga. Bet nenustebkite, kad kai kuriuose produktuose dar yra pridėtas ir D vitaminas, kuris padeda įsisavinti kalcį.

Patiekalų variantai:

  • Omletas su brokoliais ir sūriu.
  • Salotos su tunu ir garbanotomis salotomis.
  • Pieno kokteilis su išplaktu žaliu kiaušiniu.

Kalcis + Inulinas = sveikas skrandis ir stiprūs kaulai

Jei su kalciu čia viskas aišku, vargu, ar žinote, kas yra inulinas? Inulinas – tai maistinė ląsteliena, kuri padeda subalansuoti gerųjų bakterijų kiekį mūsų virškinamajame trakte. Inulinas, be to, padeda įsisavinti kalcį, taip pat stiprindamas kaulus. Inulino šaltiniai – artišokai, pienių lapai, svogūnas, česnakas, bananai, pilno grūdo miltai.

Patiekalų variantai:

  • Bananų ir pieno kokteilis.
  • Šparagai su sūrio padažu.
  • Lašiša su brokoliais.

Vitaminas E + Vitaminas C = geras regėjimas

Norite išlaikyti gerą regėjimą? Padidinkite vitamino E dozę. O su vitaminu C jis tiesiog nukauna bet kokias akių ligas.

Vitamino E šaltiniai – migdolai, žemės riešutai, kviečių ir sojos želmenys, saulėgrąžos, alyvuogių aliejus. Vitamino C šaltiniai – citrusiniai vaisiai, kivi, juodieji serbentai, paprika, pomidorai, bulvės, braškės.

Patiekalų variantai:

  • Vaisių salotos iš braškių, kivi ir migdolų.
  • Keptos bulvės ant alyvuogių aliejaus su pomidorais.
  • Sumuštinis su žemės riešutų sviestu ir apelsinais.

Geležis + Vitaminas C = daugiau energijos

Jei jaučiate chronišką nuovargį visą dieną nuo pačio ryto, gali būti, kad jums trūksta geležies. Geležis padeda kraujo ląstelėms nešioti deguonį į raumenis, smegenis, širdį ir po visą organizmą. Be to, C vitaminas padeda atnaujinti organizmą ir kovoja su daugeliu pažeidimų.

Patiekalų variantai:

  • Avižinė košė su braškėmis.
  • Mėsos ragu su pomidorais ir paprika.
  • Kepta kalakutiena su apelsinais.

Vitaminas K + Riebalai = sveika širdis ir stiprūs kaulai

Riebalai gali būti ir naudingi – tačiau tik tuo atveju, jei jūs valgote geruosius riebalus. Kas gi tai? Mono ir polinesotieji riebalai (Omega-3), kurie gerina sveikatą, mažina cholesterolį. Be to, organizmas negali įsisavinti tam tikrų medžiagų be riebalų, todėl jų vartojimas kai kuriais atvejais tampa labai svarbus. Jei norite nugyventi be insulto ir osteoparozės – vartokite produktus, kuriuose yra vitamino K.

Patiekalų variantai:

  • Salotos iš kopūstų su alyvuogių aliejumi ir riešutais.
  • Žuvis su špinatais arba brokoliais.
  • Šparaginės pupelės su alyvuogių aliejumis ir migdolais.

Vitaminas A + Riebalai = graži oda

Vitaminas A yra nepamainomas kovojant su amžiaus pakitimais. Ne veltui nuo raukšlių skirtame kreme būtinai bus retinoidų, kurie ir gamina A vitaminą. Šis vitaminas taip pat svarbus stiprinant imuninę ir reprodukcinę sistemas.

Patiekalų variantai:

  • Javainiai su riešutais ir džiovintais vaisiais.
  • Žuvis su špinatais.
  • Salotos iš moliūgo ir morkų su alyvuogių aliejumi.
 

 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min