Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Priklausomybė nuo dietų – XXI amžiaus negalavimas

„Vienu metu laikausi dviejų dietų, nes nuo vienos aš neprivalgau“. Kiekvienas juokelis turi dalelę tiesos. Besivaikantys sveikos gyvensenos mados taip įsijautė į sveiką mitybą, kad kartais perlaužia lazdą. Priklausomybė nuo dietų tampa rimta problema.
Kaip teisingai lieknėti
Kaip teisingai lieknėti / Flickr.com

Iš kur kojos dygsta

Visuomenės žiniasklaidos priemonės neša paniką: modeliai ant žurnalų viršelių, naujausios dietos ir lieknėjimo kraštutinumai. Tik nedidelis procentas susimąsto ir tikrina, ar iš tikrųjų žvaigždės ant viršelio taip ryškiai šviežia.

Lieknėjimui priežasčių gali būti be galo daug:

  • Nepasitikėjimas savimi, kilęs nuo vaikiškų kompleksų;
  • Šeimos pavyzdys, kai šeimos moterys pastoviai lieknėja ir taip paveikia šeimos mitybą;
  • Noras „perspjauti“ kaimyną ir tapti lieknesniam už visus kitus;
  • Nepasitenkinimas savo kūnu: figūros proporcijomis, netikusiais centimetrais ne toje vietoje ir pan.;
  • Sekant mados etalonais ir pasauliniais grožio standartais, kurie, deja, jau seniai nėra natūralūs;
  • Psichologinis polinkis mados tendencijoms.

Kaip gi dažniausiai pasireiškia priklausomybė nuo dietų?

Dietinių maisto produktų pomėgis

Dietinė kola, specialūs dribsniai, mišiniai salotoms, duonelės ir kiti panašūs produktai, kurių gausu prekybos centruose. Tačiau tai tik etiketės, kurias reikia skaityti: kai kuriais atvejais čia kalorijų daugiau nei kituose tos pačios rūšies produktuose.

Piktnaudžiavimas liekninamaisiais preparatais

Reklama mums siūlo stebuklingas arbatas, vitaminus, papildus. Žolelės iš tiesų gali padėti atsikratyti keliais kilogramais, bet tik dėl to, kad toksinai ir šlakai iš organizmo šalinami su vandeniu. Medicininiai preparatai gali pakenkti ir netgi negrįžtamai sužaloti organizmą.

Pastovus skaitymas apie dietas

Skaitymas pats iš savęs nėra kenksmingas. Tačiau pavojų jis sukelia tuomet, kai žmogus pradeda psichologiškai kentėti. O dar baisiau, kai šalia esantys žmonės taip pat turi klausyti šviežiai perskaitytas naujienas.

Priklausomybė nuo kalorijų skaičiavimo

Kiekviena diena prasideda nuo minties, ką šiandien dietiško suvalgyti? Ir prekybos centre visų pirma žiūrima ne į produkto galiojimo laiką, bet į kalorijų kiekį. Kaip taisyklė, dauguma žmonių neišlaiko šios įtampos ir kalorijų skaičiavimas baigiasi persivalgymu.

Kaip atpažinti priešą?

Problemos globalumas akivaizdus: ne tik moterys, bet ir vyrai pradeda kalbėtis apie dietas. Aklai tikima kiekviena rekomendacija, nesuprantant, kad kiekvienas organizmas yra individualus. Vienam pavyko sulieknėti avižomis ir obuoliu? Puiku! Tačiau tai nėra faktas, padėsiantys kiekvienam. Kažkas pusryčiams valgo vatos gabaliuką, suvilgytą morkų sultyse? Ar tikrai esate tam pasiryžę?

Žmogus, turintis priklausomybę nuo dietos, negali nė dienos praleisti neskaitydamas apie dietas, lieknėjimą, neskaičiuodamas kalorijų (o juk svarbiau įsigilinti į ingredientus). Toks žmogus negali užmigti, nes jį kankina mintis, kokią dar dietą išbandžius, kad numestų dar kelis kilogramus – su šia mintimi jis ir prisižadina. Jei ši situacija jums puikiai pažįstama, kuo greičiau reabilituokitės: informacinis badas, griežtas dienos ir mitybos režimas, reguliarus sportas. Ir jūsų kūno linijos pagražės!

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius