-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sulieknėti atostogų metu? Tai realu!

Ir pailsėti, ir išbandyti naujų patiekalų, ir netgi – atsikratyti nereikalingų kilogramų! Surenkite sau atostogas, kurios nekenks jūsų figūrai ir sveikatai. Štai jums atostogų dieta.
Atostogų dieta
Atostogų dieta / Flickr.com

Atostogų metu galima atsipalaiduoti ir neskaičiuoti kalorijų bei gaminti ypatingai sudėtingų patiekalų. Užteks tik kad jūs mėgautumėtės poilsiu, kelionėmis ir tuo pačiu lieknėtumėte.

Išsirinkite atidžiai atostogų vietas

Jūs turite neužmiršti, kad turite tikslą – numesti nereikalingus kilogramus. Todėl planuokite savo išvykas ir savaitgaliams, ir visai savaitei – tai labai svarbus faktorius.

Jei planuojate išvykti į Italiją, Prancūziją, Ispaniją, kur gausios vynų ir nacionalinės virtuvės degustacijos, įsitikinkite, kad pakankamai sportuosite – ar tai bus važinėjimasis dviračiais, ar sporto klubai, ar ilgalaikiai pasivaikščiojimai pėsčiomis.

Atostogos paplūdimyje taip pat tinka, tačiau rinkitės viešbutį, kur yra sportinė aikštelė arba įsitikinkite, kad galėsite intensyviai plaukioti bei bėgioti pajūriu.

Apskritai, atostogų dietą derinkite su fiziniu aktyvumu, kuris negali nutrūkti nei vieną dieną.

Valgykite vietinius produktus

Jei norite numesti svorio, daugiau mėgaukitės vietiniais produktais, o ne toliau maitintis įprastais pusfabrikačiais arba šaldytomis daržovėmis. Sezoniniai ir švieži vaisiai bei daržovės suteiks jums daugiau maistingų medžiagų, ląstelienos ir vandens. Jie aktyvuoja medžiagų apykaitą, suteikia energijos ir išgelbėja nuo alkio jausmo. Jei valgysite vietinės virtuvės riebius patiekalus, užtenka tik sumažinti porcija, tačiau atsisakyti naujų patiekalų nevertėtų.

Nepamirškite jogurto

Natūralus jogurtas su gyvomis bakterijomis – tai, ko gero, vienintelis produktas, kurio tikrai reikia atostogų metu. Ypač, jei jūs norite išragauti įvairius vietinius patiekalus. Natūralus jogurtas gerina maisto virškinimą ir neleidžia užkietėti viduriams, taip pat padeda kovoti su riebalais. Jei renkatės vietinę produkciją, atkreipkite dėmesį į riebumą ir rinkitės mažiau riebalų turintį produktą.

Vieną kartą per dieną galima save palepinti

Kokios gi atostogos be skanumynų ar delikatesų? Atostogų metu galite save palepinti. Vis dėlto maistinius malonumus ribokite. Tai ne tik padės jums lieknėti, bet ir pajusti visus skonius bei kvapus. Vienas skanumynas per dieną – ir to užtenka, kad liktumėte patenkinti. Taisyklė galioja čia viena: jei ragaujate labai riebų arba daug kalorijų turintį desertą, visas kitas maistas turi būti sveikas.

Venkite skystų kalorijų

Šio draudimo reikėtų tikrai laikytis, ir tuomet atostogų dieta bus sėkminga. Pamirškite minibarus ir bet kokius alkoholinius gėrimus. Jei jums rūpi figūra ir sveikata, susilaikykite nuo gėrimų, išskyrus vandenį. Skystos kalorijos visiškai nenaudingos, ir netgi žalingos. Jų dėka padidėja cukraus kiekis kraujyje. Vertėtų atsisakyti ir kavos bei gazuotų gėrimų.

Nors vienas valgymas sustojus

Dažnai atostogų metu nėra kada valgyti, tad mes visą laiką užkandžiaujame. Būtent toks maistas „prideda“ mums papildomų kilogramų. Laikykitės šios atostogų dietos taisyklės: bent vienas valgymas turi būti ramiai sėdint. Rinkitės pietus viešbutyje, kur apsigyvenote, restorane ar kavinėje. Taip galėsite pasimėgauti vietine virtuve ir nepersivalgyti. Galite rinktis pusryčius ir jų metu suvalgyti vaisių ar košės.

Atsisakykite miltinių patiekalų

Duona, traškučiai, kepiniai – viso šio atsisakykite restoranuose. Jums užteks naujų įspūdžių ragaujant išties gausius nacionalinių virtuvių patiekalus. Ir nenustebkite, kad šiuolaikiniai restoranai pasiūlys jums sveikesnius patiekalų variantus.

Jei negalite atsisakyti miltinių patiekalų, kompensuokite juos intensyviais fiziniai pratimais.

Bendraukite su padavėjais

Visuomet išsiaiškinkite, kokie padažai yra pilami į patiekalus, ar jie riebūs, ar galima rinktis padažus. Pasakykite padavėjams, kad norite mažo kaloringumo patiekalų – jie tikrai pasiūlys jums alternatyvą. Ir nebijokite – skonis nuo to nenukentės, jei dirba profesionalai.

Pažinkite naujas vietas pėsčiomis

Atostogų sėkmę derinkite su savo smalsumu. Jei norite kuo daugiau sužinoti apie naują vietą, vaikščiokite po žymias vietas, važinėkite po jas dviračiais. Vaikščiojimas pėsčiomis – tai puikus būdas numesti svorį ir pažinti naujas vietas. Be to, taip susipažinsite su naujais žmonėmis, pajusite naujus kvapus ir pasimėgausite nuostabiais peizažais.

Nesijaudinkite

Stresas – viena iš priežasčių, kurios aktyvina riebalų ląsteles ir provokuoja persivalgymą. Štai kodėl atostogos – geriausias laikas sulieknėti. Saugokite atostogų metu ramybę. Išjunkite mobilųjį, nesidomėkite politika ir mažiau žiūrėkite žinių. Tik geras poilsis padės jums efektyviai lieknėti.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius