Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

TOP 20 sveikų produktų, turinčių daug baltymų ir mažai angliavandenių

Jei pradėjote sportuoti ir auginate raumenis, jums reikalingi baltymai
Alejandro Martinez, Flickr.com / Jei pradėjote sportuoti ir auginate raumenis, jums reikalingi baltymai
Šaltinis: Žvalus.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Jei pradėjote sportuoti, tuomet žinote, kad norint užauginti raumenų masę, reikia teisingai maitintis, į racioną įtraukiant maisto produktus iš baltymų. O štai angliavandenių kiekį reikėtų mažinti.

Ir tokių produktų yra – štai pateikiame populiariausius ir sveikiausius.

  1. Vištienos krūtinėlė. Ją ruoškite ant griliaus arba kepkite su žalumynais, šalia patiekite salotas. Puikus papildas dietai ir raumenų auginimui. Krūtinėlėje labai daug baltymų ir mažai angliavandenių.
  2. Kalakutienos faršas. Sveika alternatyva kiaulienos faršui. Iš kalakutienos galima padaryti tuos pačius patiekalus – nuo kukulių iki apkepo. Standartinę porciją sudaro 85 g.
  3. Kiaulienos išpjova. Ją galima ruošti ant griliaus arba kepti marinuotą žolelėse. Standartinė porcija – 100 g.
  4. Liesos jautienos faršas. Tikras baltymų šaltinis, tačiau būtina rinktis tokį faršą, kuriame tik 10 proc. riebalų.
  5. Veršiena. Puikus variantas, tiesa, tik skonis patinka ne visiems.
  6. Aviena. Gurmaniškas baltymas. Tik reikėtų vartoti neriebią mėsą. Be to, aviena turi daugiau kalorijų.
  7. Kumpis. Jei teisingai pasirinksite porciją, naudosite mažai porcijos, tuomet šis patiekalas bus tinkamas.
  8. Lašiša. Puikus baltymų ir Omega-3 riebiųjų rūgščių šaltinis. Galima kepti ant grilio su citrina ir krapais.
  9. Tunas. Šviežias tunas turi daug baltymų ir Omega-3, čia nėra angliavandenių.
  10. Menkė. Labai svarbus baltymų šaltinis. Standartinė porcija – 100 g.
  11. Krabai. Iš šio sąrašo reiktų išbraukti keptus krabus.
  12. Kietai virti kiaušiniai. Juos turite valgyti pastoviai. Kiaušiniai lengvai paruošiami, jiems nereikia jokių papildomų prieskonių.
  13. Varškė. Sveikas ir skanus baltymas, šiame produkte mažai angliavandenių. Varškę galima valgyti pusryčiams ir vakarienei, taip pat užkandžiaujant.
  14. Graikiškas jogurtas. Galima valgyti kaip atskirą patiekalą. Tiesa, jame daugiau kalorijų, tačiau baltymų kiekis viską atperka.
  15. Migdolai. Geras užkandis, ideali porcija – 28 g.
  16. Graikiški riešutai. Turtingi baltymu ir geraisiais riebalais. Galite pagardinti salotas ir valgyti atskirai.
  17. Pistacijos. Būtina stebėti porcijų dydį, kad nepadidinti kalorijų kiekio.
  18. Tofu. Labai puikus variantas vegetarams ir veganams.
  19. Soja. Taip pat vegetariškas baltymas. Šias pupas galima kepti su druska, maišyti iš jų salotas.
  20. Humusas. Augalinis baltymas, dažniausiai dedamas į pilno grūdo duoną ar kitus kepinius.
 

 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie 15min