Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valgykite kokosą ir lieknėkite

Griežtų dietų laikymasis gali neigiamai paveikti imunitetą, gali atsirasti chroniški susirgimai ir kiti negalavimai. Todėl labai svarbu organizmą papildyti maistinėmis medžiagomis. Ir produktas, kuris jums padės – kokosas.
Kokosas
Kokosas / Flickr.com

Kokosas jau seniai nėra egzotika, o jį įsigyti galima bet kuriam prekybos centre. Kokosas turi labai daug kalorijų: 100 g – 364 kkal, tačiau nepaisant to, jis vis tiek puikus lieknėjimo pagalbininkas. Paslaptis labai paprasta – kokoso riebalai visiškai išsiskaido, suteikdami energijos ir gyvybinių jėgų organizmui. Skaidydamiesi, jie aktyvuoja fermentus, kurie pradeda intensyviai deginti jau susikaupusius riebalus. Net ir mažais kiekiais kokosas yra ilgai virškinamas ir suteikia sotumo pojūtį.

Ramiojo vandenyno gyventojai jau daugelį metų kokoso palmę vadina gyvenimo medžiu. Jo vaisiuose puikiai išsilaiko šie vitaminai: В1, В2, В3, В5, В9, С, Е. Be to, kokosuose yra kalcio, kalio, natrio, margano, vario, geležies, fosforo ir kt. Taip pat šiame riešute yra baltymai, cukrus, ląsteliena ir unikalios riebiosios rūgštys. Tai plataus profilio gydytojas, kuris saugo nuo infekcinių ir virusinių ligų, gydo žarnyną, inkstus ir kepenis, gastritą ir skrandžio opą, stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą, taip pat kaulus.

Jei renkatės kokosą, kaip lieknėjimo produktą, čia pateiksime keletą patarimų ir receptų.

Iškrovos diena

Sutarkuokite smulkiai kokoso minkštimą, jį padalinkite į 5 dalis. Per dieną kas 1,5-2 val. suvalgykite vieną dalį gerai kramtydami ir užgerdami žaliąja arbata be cukraus.

Kokoso užkandis

Labai patogu su savimi turėti nuvalyto kokoso ir valgyti jį kaip užkandį. Jis nulašins „žvėrišką“ apetitą ir nuvys norą prisivalgyti per pietus ar vakarienę. Užkandžiui užtenka gabalėlio kokoso.

Skonio „papuošimai“

Smulkinto kokoso galima dėti į šviežių kopūstų, ridikėlių, moliūgų salotas. Taip pat jį galima dėti ir į košes: grikių, ryžių, kukurūzų, avižų, perlinių kruopų. Užteks vieno arbatinio šaukštelio ir skonis pagerės, be to, taip įsisavinsite papildomus vitaminus ir mineralus.

Nuo pėdų iki pakaušio

Kokoso aliejus yra gausiai naudojamas kosmetikoje, be to, jį, kaip atskirą produktą, galima įsigyti ir prekybos centruose. Kokoso aliejus gerai valo, maitina, minkština ir drėkina veido bei kūno odą, gerina tonusą, neleidžia daugintis grybeliui ir bakterijoms. Galvos odai ir plaukams kokoso aliejus – tiesiog dovana: įtrinkite galvą šiuo aliejumi, palikite valandai ir po valandos nuplaukite vandeniu.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius