Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Violetinė dieta – naujas būdas greitai numesti svorio

Visame pasaulyje sparčiai išpopuliarėjusi violetinė dieta tikrai neturi nieko bendro su Garliavos įvykiais. Ji skirta tiems, kas nori greitai ir efektyviai sulieknėti. Besidomintiems dietomis ne paslaptis, kad įvairiausių mitybos sistemų ir principų, neva padedančių sulieknėti – daugybė.
Violetinės spalvos dieta
Violetinės spalvos dieta / Flickr.com

Ir visi žada, kad per savaitę neteksite mažiausiai 2-3 kilogramų. O violetinės dietos rezultatus pajusite jau po 24 valandų! Taip, tiesa, iš pradžių svoris kris dėl to, kad kūnas ims sparčiau išskirti skysčius. Bet tai – tik pradžia. Ir ji – daug žadanti.

Violetinės dietos esmė. Pagrindinis violetinės dietos planas – organizmo detoksikacijos programa. Yra daugybė maisto produktų, turinčių antioksidantų, mineralų ir vitaminų. Ir visos šios medžiagos atlieka savo darbą vos patekę į organizmą. Tik kaip jas visas tarpusavyje suderinti ir nepamiršti, kokį patiekalą kada vartoti? Laimė, violetinė dieta tokia paprasta, kad jos esmę perprasite itin greitai. Visa, ką jums reikės daryti – tai keletą dienų valgyti tik violetinės spalvos produktų. Kavos ir alkoholio nevalia. Jie suteikia mūsų organizmui papildomos rūgšties ir toksinų.

Šios dietos žvaigždės. Laikydamasi šios dietos visai neseniai pastebimai sulieknėjo dainininkė Mariah Carey. Scenoje ji dažnai pasirodo itin atvirais, seksualiais rūbais, kurie nepavydėtinai išryškina visas jos figūros problemines vietas. Pagimdžiusi dvynukus dainininkė turėjo numesti ne 5 ar 10, o visus 45 kilogramus – kad susigrąžintų buvusias formas. Be abejo, siekdama savo tikslo Mariah taip pat aktyviai sportavo, tačiau 90 procentų savo sėkmės, sako, pasiekusi būtent laikydamasi šios dietos. Ir nors savo buvusias formas dainininkė jau atgavo, prie violetinės dietos vis grįžta iki šiol.

Kam tinka violetinė dieta? Violetinė dieta labiausiai tinka tiems, kuriuos kamuoja širdies ligos, diabetas. Ji mažina kraujospūdį, normalizuoja cukraus kiekį kraujyje. Šios dietos trukmė neribojama – galite jos laikytis kada norite ir kiek norite, kai tik pajusite poreikį išvalyti organizmą.

Pagrindiniai dietos etapai. Laikantis violetinės dietos rekomenduojama išgerti po 8-10 stiklinių šviežių violetinių sulčių (pvz. slyvų, vynuogių, juodųjų serbentų – svarbiausia, papildomai nesaldintų), valgyti violetinės spalvos vaisių, daržovių (baklažanų, violetinių morkų, violetinių bulvių, violetinės spalvos salotų, raudonųjų svogūnų, kopūstų ir kt.), trumpam atsisakyti visų kitų produktų ir gėrimų mažiausiai 2 dienas. Idealus variantas jei taip maitintumėtės po 2 dienas kas savaitę. Tuo metu negalima valgyti nieko kito, tik produktų, kurių spalva natūraliai yra violetinė. Likusiomis dienomis apriboti maisto porcijas iki 1500 kcal per dieną.

Violetinės spalvos įtaka. Kiekviena daržovių ar vaisių spalva suteikia jiems tam tikrų savybių. galbūt kaip tik todėl vadinamosios spalvingosios dietos būna tokios sėkmingos. Violetinė spalva ne tik graži estetiškai, bet ir išsiskiria teigiamu poveikiu jūsų grožiui. Violetiniuose produktuose esantis fitonutrientas antocianas gydo daugybę negalavimų, skatina naujų ląstelių gaminimąsi, padeda išvengti suglebusios, besiraukšlėjančios odos.

Dietos derinimas su treniruotėmis. Net ir pradėjusi laikytis dietos aktyviai treniruokitės. Pratimų, mankštos tipo pasirinkimas neribojamas.

Violetinės dietos privalumai. Laikantis šios dietos nereikės valandų valandas ruošti dietinių patiekalų, todėl sutaupysite laiko. Kadangi dieta skatina vartoti tik natūralius produktus, jums nepristigs maistingųjų medžiagų – atvirkščiai, gausite jų tik daugiau nei iki šiol. Tokia mityba stiprina arterijų sieneles, mažina insulto ir infarkto tikimybę. Dieta padeda atsikratyti kepenyse ir inkstuose esančių toksinų.

Violetinės dietos trūkumai. Deja, reikia pripažinti: tokios dietos efektas nėra ilgalaikis. Todėl norint išlaikyti pasiektus rezultatus, dietos tenka griebtis vėl ir vėl. Taip ji tampa ne ilgalaikiu mitybos režimu, o reguliariai atliekamomis iškrovos dienomis, kurių nauda organizmui patvirtinta medicininiais tyrimais.

Pagrindinis violetinės dietos planas:

  • Pusryčiai: Galite išgerti juodosios arbatos, užvalgyti neriebaus jogurto su violetinėmis slyvomis, užkąsti kokiu nors violetiniu vaisiu.
  • Priešpiečiai: Užkrimskite riešutų, išgerti kakavos, užkąskite violetinių vynuogių, ačai uogų.
  • Pietūs: Mėlynųjų kopūstų salotos su alyvuogių aliejumi ir pipirais, violetinės morkos.
  • Pavakariai: Garuose troškintos violetinės bulvės, saujelė džiovintų arba keletas šviežių slyvų.
  • Vakarienė: Burokėliai, gervuogės, garuose virti baklažanai, pagardinti violetiniais kiaušiniais ir prieskoninėmis žolelėmis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius