Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Wok to Walk“ laužo mitus: ir greitas maistas gali būti sveikas

Prieš daugiau nei dešimtmetį pirmasis „Wok to Walk“ duris atvėrė Amsterdame. Restorano tinklo įkūrėjai – keliautojai-entuziastai, užsibrėžė tikslą olandams pasiūlyti greitą, sveiką ir paprastą Azijos kraštų maistą. Tačiau „Wok to Walk“ franšizė greitai išplito ne tik Europoje, bet ir Šiaurės ir Pietų Amerikoje, Azijoje ir net Afrikoje. Kuo šis maistas tapo patrauklus įvairių skonių mėgėjams?
„Wok to Walk“ / Restorano nuotr.
„Wok to Walk“ / Restorano nuotr.

„Vienas iš išskirtinių „Wok to Walk“ restoranams keliamų reikalavimų – maistas turi būti gaminamas iš šviežių produktų, o tai jau yra svarbus sveiko maisto standartas“, – teigia frančizės būdu veikiančio „Wok to Walk“ restorano Vilniuje vadovas Žilvinas Stumbras.

Jo pastebėjimu, frančizės būdu globaliai veikiančiuose restoranuose yra vykdoma griežta tiekėjų kontrolė: „Sezoniniai produktai privalo būti aukštos kokybės, nepriklausomai nuo to, į kurios šalies „Wok to Walk“ restoraną jie keliauja, o pasaulyje šiuo metu yra jau net apie 50 restoranų.“

Be to, pati šio maisto gaminimo technologija užtikrina, jog šie azijietiški patiekalai nėra prisotinti riebalais. „Viską ruošiame giliose „Wok“ keptuvėse, dažnai vartant maistą ant labai didelės ugnies, todėl gamybos procese naudojamas santykinai mažas kiekis aliejaus, ir porcijos paruošiamos labai greitai (vidutiniškai per 5 – 7 min)”, - antrina restorano šefas Justinas Gražys

„Wok to Walk“ / Restorano nuotr.
„Wok to Walk“ / Restorano nuotr.

Pasirinkimas – visiems metams

Tačiau esminis šio restoranų tinklo „kabliukas“ – 3-jų žingsnių meniu, leidžiantis tiek veganams, tiek vegetarams bei, žinoma, mėsos mylėtojams patiems susidaryti patiekalą iš norimų ingredientų.

Pirmuoju žingsniu yra pasirenkama patiekalo „bazė“, t. y. norimos rūšies ryžiai (rudieji arba jasmine), makaronai (pagaminti iš nesijotų kviečių/ryžių miltų/kiaušinių arba japoniški „udon“) arba daržovių miksas.

Antruoju žingsniu renkamės priedus – norimos rūšies mėsą, vaisius ar daržoves, o trečiuoju – padažą, labiausiai tinkantį prie pasirinktų produktų. Visą ingredientų sąrašą galite matyti čia.

„Kadangi ingredientų asortimentas yra labai platus, teigiama, jog net ir visus metus (kiekvieną dieną) čia pietaujant galima susikurti skirtingas produktų kombinacijas“, – su šypsena pasakoja Vilniaus „Wok to Walk“ restorano vadovas.

„Wok to Walk“ / Restorano nuotr.
„Wok to Walk“ / Restorano nuotr.

Maistinė vertė – prieš jūsų akis

Ž.Stumbras pabrėžia, jog restoranas atliepia šiuolaikinio kliento poreikius, suteikdamas galimybę pačiam įsivertinti pasirenkamo patiekalo maistinę vertę.

„Patiekalus gali rinktis tiek sportuojantis, tiek kalorijas normuojantis žmogus, kadangi kuriant savo norimą ingredientų miksą galima matyti kiekvieno produkto kalorijas. Tai leidžia žmogui prisiderinti patiekalą prie savo kasdienio raciono, neatsisakant individualių mitybos įpročių.“, – teigia pašnekovas.

Galų gale, patiekalas, kurį išsirenkame, yra gaminamas tiesiai prieš mūsų akis, o tai – nėra dažnas atvejis greito maisto restoranų, bet ir kitų maitinimosi įstaigų praktikoje.

„Didelė liepsna, „funky” stiliaus muzika ir skambantys indai yra visus „Wok to Walk“ restoranus vienijanti koncepcija. Todėl čia valgyti mėgsta tie, kurie paprastai neturi daug laiko, tačiau nori pavalgyti sočiai, skaniai, o svarbiausia – sveikai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius