Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakų pusmaratonis: registracija prasidėjo

Gegužės 11 dieną pačiame Trakų centre startuos pusmaratonio (21,097 km) 10,5 km bei estafetės 2 po 10,5 km dalyviai). Jau dabar paraiškas dalyvauti įvairių nuotolių bėgimuose yra pateikę beveik 600 sportininkų ir bėgimo mėgėjų, tad galima drąsiai prognozuoti, kad dalyvių bus daugiau nei pernai, kai pusmaratonio distancijoje startavo beveik 500 žmonių. Šių metų bėgimas Trakuose skirtas paminėti 10 metų, kai Lietuva tapo Europos Sąjungos nare.
Trakų pilis
Trakų pilis / Shutterstock nuotr.

„Tai buvo naujos varžybos, o tokie renginiai – visada įdomūs, – pasakoja 2013 m. pusmaratonio distanciją Trakuose per 1 val. 12 min. 26 sek. įveikęs ir nugalėtoju tapęs Tomas Venckūnas. – Buvo daug dalyvių ir ankštoka starte, finiše bei trasoje lenkiant žmones ratu“.

Pernai pavasaris vėlavo, tad pusmaratonis Trakuose buvo vienos pirmųjų rimtesnių sezono varžybų. T. Venckūnui sezonas buvo sėkmingas: po to jis laimėjo ir Kauno, ir Vilniaus maratonų bėgimus. Sportininkas ir šiemet pripažįsta turįs ketinimų startuoti Trakuose pačioje ilgiausioje – pusės maratono distancijoje.

Beje, trasa šiemet bus pasikeitusi. Kaip ir pernai, beveik visą laiką bėgikai matys Trakų pilį. Už varžybas ypatingai gražioje vietoje, „lyg iš atviruko“, komplimentų organizatoriams, asociacijai „Sporto renginiai“ komplimentų negailėjo daugelis dalyvavusių Lietuvos bėgikų ir svečių iš daugiau nei 10 valstybių. Evaldas Martinka, „Sporto renginių“ vadovas, sako, kad šių metų trasa bus kiek greitesnė: pastačius naują tiltą, bėgikai vietoj 4 ratų po 5 kilometrus bėgs 2 ratus po kiek daugiau nei 10 km. „O kadangi pasibaigusi nelabai šalta žiema ir ankstyvas pavasaris tikrai palankus bėgimo entuziastų treniruotėms, manome, kad šių metų varžybos Trakuose tikrai nustebins gerais rezultatais. Pirmieji 400 pusmaratonio distancijoje paraiškas pateikusių sportininkų tradiciškai bus apdovanoti „PUMA“ bėgimo marškinėliais, o visi dalyviai po finišo gaus specialius bėgimo medalius. Be abejo, laukiame visų pajėgiausių Lietuvos bėgikų ir svečių iš užsienio. Turėtų būti intriga moterų grupėje – ketinimą startuoti Trakuose jau patvirtino Rasa Drazdauskaitė, o Živilė Balčiūnaitė pernai čia laimėjo 10,5 km rungtį. Jų dvikova tikrai papuoš renginį“.

Prieš porą savaičių Japonijoje įveikusi Nagojos maratono trasą Ž. Balčiūnaitė pripažįsta, kad pernai Trakuose vykęs bėgimas paliko gerą įspūdį: „Trasa buvo tikrai smagi, nenuobodu bėgti. Gal žiūrovų ne pačiame Trakų centre, o atokesnėse distancijos vietose kiek stigo, tačiau renginys tikrai sužavėjo savo nuotaika ir aukštu organizavimo lygiu“, – teigia patyrusi stajerė.

Tarp moterų 2013 m. greičiausios pusmaratonio distancijoje buvo dvi viešnios – nugalėjo Jevgenija Aryščiuk iš Baltarusijos Baranovičių miesto, o 2-ąją vietą užėmė rusė Valerija Barausova iš Sankt Peterburgo. Greičiausia iš mūsų šalies atstovių buvo Renata Siliuk iš Šalčininkų: „Varžoves prisimenu. Iš pradžių turėjau atsilaikyti prieš varžovę iš Lenkijos, po to kovojome su bėgike iš Lietuvos. Tai ji į priekį, tai – aš… Įkalnėje aš atsilikdavau, bet paskutiniame rate pavyko tiek psichologiškai, tiek fiziškai atsilaikyti ir aplenkti. Taigi varžovių turėjau. Manau, kad šių metų varžybos bus gera repeticija prieš pusmaratonį Vilniuje, vyksiantį gegužės pabaigoje. O kol kas – ilgos, lėtos treniruotės. Apie savo sportinę formą nelabai ką galiu pasakyti – po kalėdinio bėgimo varžybose nedalyvavau, bet žiemos mėnesiais tikrai netinginiavau. Trūksta greičio, bet dabar treniruotėse daug dėmesio būtent jo vystymui ir skiriame“, – sako 2013 m. varžybų prizininkė.

Apie optimizmą 2014 m. sezone kalba ir Valdas Dopolskas. „Vilniaus baltų“ klubo bėgikas prieš metus nugalėjo 10,5 km distancijoje. 22 metų bėgikas pripažįsta, kad šiemet svarstąs galimybę startuoti arba 10,5, arba pusmaratonio distancijoje: „Trasa pernai buvo sunkoka, tačiau tikrai labai patiko. Puiki renginio organizacija skatina ir šiemet startuoti, tik dar nesu nusprendęs, kokioje distancijoje. Bet žiemos treniruočių sezonas buvo normalus: buvo ir gerų dalykų, ir tam tikrų nesėkmių. Jeigu pavasarį išvengsiu traumų, turėtų būti geras sezonas, kurį, manau, sėkmingai pradėsiu būtent Trakuose“.

Trakų pusmaratonio organizatorius E. Martinka primena, kad renginys bus skirtas ne tik ištvermės sporto mėgėjams. Tradiciškai bus iš šiaurietiškojo ėjimo varžybos, o šeimos galės suteikti galimybę pasivaržyti ir savo atžaloms – vyks ir 1 km vaikų bėgimas. Tiems, kam 10 ar 21 km – kol kas per rimtas iššūkis, bus tradiciškai siūloma įveikti ir 5 km nuotolį, pernai šią rungtį laimėjo Ernestas Kolenda ir Renata Druskytė.

Renginio tinklapis - spausti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius