Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 03 01

Ukrainos parlamentas trečiadienį balsuos dėl nepasitikėjimo Vyriausybe

Ukrainos parlamente trečiadienį, kovo 3 dieną, vyks balsavimas dėl nepasitikėjimo ministrės pirmininkės Julijos Tymošenko vadovaujama Vyriausybe.
Julija Tymošenko
Julija Tymošenko / „Scanpix“ nuotr.

Tokį sprendimą pirmadienį priėmė Aukščiausios Rados frakcijų ir komitetų vadovų Taikinamosios komisijos posėdžio dalyviai.

Rados pirmininkas Volodymyras Lytvynas pranešė, kad Regionų partija pateikė nutarimo projektą, kuriame numatoma išnagrinėti rezoliucijos projektą dėl nepasitikėjimo ministrų kabinetu.

Pagal reglamentą, pabrėžė jis, pasirengti išnagrinėti rezoliuciją dėl nepasitikėjimo skiriama 10 dienų, iš jų keturios dienos – parlamentų komitetų klausimams suformuluoti ir trys dienos – Vyriausybei atsakyti į šiuos klausimus. V.Lytvynas pridūrė, kad atitinkami dokumentai nusiųsti į komitetus ir į Vyriausybę.

„Todėl trečiadienį, ketvirtadienį ar penktadienį mes turime išnagrinėti šį klausimą, taigi nustatykime dieną: trečiadienį, ketvirtadienį ar penktadienį“, – kreipėsi parlamento pirmininkas į posėdžio dalyvius.

Frakcijų dalyviai galop sutiko nagrinėti šį klausimą trečiadienį.  Tuo tarpu J.Tymošenko norėjo, kad parlamentas išnagrinėtų klausimą dėl nepasitikėjimo Vyriausybe per posėdį antradienį.

„Aš primygtinai reikalauju, kad rytoj Aukščiausioji Rada pirmiausia išnagrinėtų klausimą dėl Vyriausybės atleidimo“, – sakė J.Tymošenko pirmadienį, pradėdama neeilinį Vyriausybės posėdį.“

 Jei įstatymų leidėjai pareikš Vyriausybei nepasitikėjimą, J.Tymošenko ir vadovaujami ministrai eis savo pareigas, kol bus suformuotas naujas kabinetas.

Nepastovumu garsėjančios parlamento frakcijos pradės veikiausiai ne vieną savaitę truksiančias politines derėtuves dėl valdančiosios koalicijos nušalinimo ir naujos Vyriausybės sudarymo.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius