Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 11

Valdžia sugužėjo pažiūrėti paauksuojamų Valdovų rūmų

Valdovų rūmai nuo šiol spindės auksu – iškilmingos ceremonijos metu trečiadienį pakelta ir sumontuota paauksuota kiemo laiptinės bokšto smailė su vėtrunge. Pažiūrėti to susirinko aukščiausi valdžios atstovai.
Vėtrungės pakėlimo ceremonija
Naujoji Valdovų rūmų vėtrungė sudomino valdžią. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pažiūrėti keliamos vėtrungės sugužėjo minia žmonių – pilnas Valdovų rūmų kiemas. Fanfaromis į viršų lydėtą vėtrungę atidžiai stebėjo prezidentas Valdas Adamkus, Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, Valdovų rūmų atstatymo iniciatorius Algirdas Mykolas Brazauskas, Vilniaus meras Juozas Imbrasas bei kiti valdžios vyrai.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Naujoji Valdovų rūmų vėtrungė
Naujoji Valdovų rūmų vėtrungė

„Esame istorinio ir nepakartotino įvykio dalyviai. Ši karta iš dalies yra laiminga, nes daug kartų turės praeiti, bet jau per išbaigtus rūmus ir stebėtis mūsų istoriniais laimėjimais, nes šitų rūmų tikslas juos atspindėti“, – prieš pakeliant vėtrungę į susirinkusiuosius kreipėsi V.Adamkus.

Kai bokšto smailė su vėtrunge atsidūrė savo vietoje, susirinkusieji buvo pakviesti apžiūrėti Valdovų rūmų antro aukšto salės. Čia nacionalinio muziejaus „LDK Valdovų rūmai“ direktorius Vydas Dolinskas trumpai pristatė rūmų koncepciją, planuojamas parodas ir ekspozicijas. Paskui ekskursijos vairą į rankas perėmė A.Brazauskas, primygtinai siūlęs apsilankyti didžiosiose rūmų salėse trečiajame aukšte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius