Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune jaunimas Valentino dieną švęs kitaip

Jau ketvirtą kartą Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras su kitomis Kauno arkivyskupijos institucijomis organizuoja Šv. Valentino dieną KITAIP. Šiais metais ji pavadinta: „Jei gali, Meilės duok!“.
Šv. Valentino dieną kauniečiai kviečiami praleisti ne namuose.
Šv. Valentino dieną kauniečiai kviečiami praleisti ne namuose. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Renginys gimė kaip atsakas ir kvietimas paminėti šią dieną ir įvairiomis meno formomis kalbėti apie tikrąsias vertybes, atsiduodančią ir dovanojančią Meilę, praneša Krikščionybės žiniasklaidos tarnyba.

Renginys vyks vasario 14 d. 18 val. Papilio g. 5 (III aukštas) Kauno arkivyskupijos salėje.

Šiais metais prie renginio „JEI GALI, MEILĖS DUOK!“ jungiasi gausus pranciškoniško jaunimo būrys, kuris, vasario 14 d. lankydamasis įvairiose Kauno miesto vietose, kvies jaunimą švęsti Šv. Valentino dieną KITAIP bei įsitrauks į vakaro programą. Renginio organizatoriai teigia: „Kartu su pranciškonu br. Pauliumi Vaineikiu iš Pakutuvėnų (Plungės raj.) „suksime“ galvą, iš kur gauti meilės. O vakarą užbaigsime krikščioniškosios muzikos koncertu, kuriame gros Vilniaus bernardinų bažnyčios jaunimo grupė „Apaštalai“.

Kauno jaunimo centro vadovė Vaida Spangelevičiūtė Krikščionybės žiniasklaidos tarnybai sakė, kad kiekvienais metais dalyvių kaičius vis didėja. „Manau todėl, kad jaunimas nori alternatyvaus šventimo, kitokio, gilesnio meilės suvokimo. Praėjusiais metais dalyvavo iki 600 dalyvių, o šiais metais tikimės ir dar daugiau“.

Nepaisant to, kad renginys kiekvienais metais turi vis kitokį veidą, yra ir jau tradicija tampančių dalykų. Vienas iš jų – pačių organizatorių jaunimo rankomis iškeptas obuolių pyragas, kuriuo bus vaišinami į vakarą susirinkę žmonės. Šv. Valentino diena KITAIP yra nemokamas ir atviras renginys visiems.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius