Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių studentai Valentino dienos proga apjuosė gyvąja juosta

Penktadienį Šiaulių universiteto studentės, lietuvių filologijos ir ryšių su visuomene specialybės penktakursės, prie Humanitarinio fakulteto surengė netradicinę, spalvingą akciją „Už meilę humanitarams!“, skirtą artėjančios šv. Valentino dienos proga išreikšti ypatingą pagarbą šios srities mokslams.
Šiaulių universiteto studentai mini Valentino dieną.
Šiaulių universiteto studentai mini Valentino dieną. / Organizatorių nuotr.

Akcijoje dalyvavo daugiau kaip šimtas studentų, universiteto fakulteto vadovai ir dėstytojai, miesto gimnazistai, ketinantys pasirinkti humanitarines studijas. Susirinkusieji prie fakulteto, pasipuošę raudonais drabužių akcentais, gyva juosta apglėbė jo pastatą, giedojo studentų himną „Gaudeamus“, teigiama pranešime spaudai.

„Humanitarinių mokslų padėtis pastaruoju metu tampa vis dažnesniu svarstymų objektu. Pastebima, kad mokslo įstaigose neretai vyksta standartinis žinių perteikimas, riboto mąstymo specialistų gaminimas. Tuo tarpu dėmesys humanitariniams ir socialiniams mokslams sumažėjęs: jiems skiriamas mažesnis finansavimas, svarstomi humanitarinių fakultetų sujungimo, panaikinimo klausimai, tokiems fakultetams vis sunkiau sekasi įrodyti savo reikalingumą, pagrįsti savo buvimą. Mūsų akcija – daugiau prevencinė. Ja ne tik norėjome išreikšti pagarbą humanitariniams mokslams, atkreipti visuomenės dėmesį dėl keliamų problemų, bet ir padėkoti Šiaulių universitetui už suteiktą galimybę studijuoti tuos mokslus. Raštingų žmonių reikia visur. Jie dirba žiniasklaidos priemonėse, administratoriais, mokytojais, politikais ir tai yra pasiekiama tik per humanitarinius mokslus“, – teigia akcijos organizatoriai.

„Labai džiaugiuosi, kad idėja surengti humanitarinių mokslų palaikymo akciją gimė iš pačių studentų. Iš tikrųjų humanitarinių fakultetų išsaugojimas yra aktualus dalykas. Nors mūsų gyvenimą dabar valdo technika, svarbiausia yra ne tai, ką ji daro, kaip daro, bet kas tą techniką valdo. Būtent humanitariniai fakultetai ugdo patį žmogų, jo dvasią“, – akciją įvertino Šiaulių universiteto Humanitarinio fakulteto dekanas, profesorius Bronius Maskuliūnas.

Gerų žodžių universitetui negailėję studentai savo fakulteto dekanui įteikė simbolinį jų meilės humanitariniams mokslams ir savo fakultetui įrodymą – pačių sukurtą Meilės medį, papuoštą 100 studentų padėkos žodžiais išrašytomis širdelėmis, humanitarinę plytą svajonių universiteto statyboms bei saldžią knygą – specialiai akcijai iškeptą knygos formos tortą.

Pasak organizatorių, tokia akcija gali būti paskatinimas ir kitų universitetų studentams gerbti bei ginti savo mokslo įstaigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius