Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 05

ŽAS jubiliejus. „Skamp“ lyderis V.Diawara: „ŽAS man visada kėlė šypseną“

Viktoras Diawara su nostalgija prisimena laikus, kai dar besimokydamas Vokietijoje kartu su Viliumi klausėsi ŽAS dainų.
Senieji gerieji skandalingieji ŽAS
Senieji gerieji skandalingieji ŽAS / ŽAS nuotr.
Temos: 1 „Skamp“

Artėjant gegužės 13-oios ŽAS-ų 15 metų sukakčiai skirtam koncertui, apie šią grupę prisiminimais dalijais draugai.

Visos naujienos apie ŽAS

„Nepatikėsite, bet mes jau tada puikiai žinojome, kad vyksta Lietuvos pramogų versle. Erica (Jennings) mums atsiųsdavo visus naujausius albumus ir netgi muzikinį žurnalą „Ausis“. Pirmųjų dviejų ŽAS kasečių „Ūžas“ ir „Dozė“ turinį su Viliumi mokėjome kone atmintinai,  o ypač patiko daina „Ne pieną gėręs, ne nuo pieno ir mirsi“, – šypsodamasis pasakoja Viktoras.

Baigę lietuviškąją Vasario 16–osios gimnaziją Vokietijoje, Vilius ir Viktoras persikėlė gyventi į Vilnių ir ėmė lankytis lietuviškų grupių koncertuose. Viktoras džiaugiasi turėjęs galimybę pamatyti ir tuomet dar gyvai grojusius žasus. „Mums iš tiesų patiko, ką tuomet ŽAS grojo. Tai buvo kažkas panašaus į „Rage Against the Machine“ . Su Viliumi kratydavome galvas per ŽAS koncertus ir kartu dainuodavome“, – juokiasi muzikantas.

Viktoras nesmerkė „žasų“ ir tuomet,  kai šie kardinaliai pakeitė muzikos stilių pasukdami į popmuziką: „Man patiko tai, kad ŽAS nevaizdavo kuriantys rimtą muziką. Kai pradėjo kurti popmuziką, jie juk niekada ir neslėpė, kad gabalus kepa kaip blynus ir į muziką žiūri tik kaip į pinigų šaltinį. Dėl šios priežasties man ŽAS visada kėlė šypseną.“

„Skamp“ narys džiaugiasi sulaukęs kvietimo dalyvauti ŽAS jubiliejiniame koncerte ir galimybe kartu padainuoti hitą „Man gerai“. „Bus malonu prisiminti tuos laikus, kai su tais pačiais „žasais“, „biplanais“ ir kitomis tuo metu gyvavusiomis grupėmis užsivakarodovame po visokių apdovanojimų ir tikrai ne pieną gėrėme“, – juokiasi muzikantas. 

Laimėk ŽAS-ų gitarą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius