-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išskirtinis 15min.lt interviu. Ingeborga Dapkūnaitė: nebegyvenu svajonėmis – pirmoji dalis (nuotraukos)

Naujienų portalui 15min.lt pavyko gauti išskirtinį populiarios aktorės Ingeborgos Dapkūnaitės interviu.
Ingeborga Dapkūnaitė
Ingeborga Dapkūnaitė užsiplepėjo: vietoj sutarto 10 minučių pokalbio pusryčiavome pusantros valandos. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pokalbis vyko dar prieš tai, kai Ingeborga tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse Europai pranešė Rusijos balsavimo rezultatus. Garsenybė interviu metu atskleidė, ką mano apie vakarėlyje jai netyčia iš suknelės išsprūdusią krūtį, kodėl nemūvi vestuvinio žiedo ir apie savo santykius su žiniasklaida.

Vilniaus centre I.Dapkūnaitė pastebėjo, kad norime ją įamžinti. Prasidėjo tikrų tikriausias katės ir pelės žaidimas sostinės gatvėmis. Išėjusi iš optikos salono, moteris įsėdo į taksi automobilį ir važiavo savo tėvų namų link. Vykome iš paskos ir buvome pasiryžę laukti aktorės prie namų,, kol ji vėl pasirodys lauke. Įžymybė matė, kad jos greta tėvų namų laukia žurnalistai, todėl nepastebėta iššoko pro kitoje namo pusėje esantį langą ir pabėgo. Vis dėlto po keliolikos minučių moteris privažiavo taksi automobiliu prie 15min.lt žurnalisto ir fotografo.

„Tai ką, išdūriau jus? Kviečiu rytoj pusryčiauti. Nepamirškite gėlių mano šeimai ir man. Ir nevėluokite. Susitiksime 9-ą ryto toje pačioje vietoje”, – netikėtai tarė garsenybė.

Kitą rytą į sutartą vietą atvykome anksčiau, nei buvo sutarta. Pravėrusi tėvų namų langą besišypsanti Ingeborga šūktelėjo: „Chebra, duokit man dar 10 minučių. Eikite į kavinę, aš tuoj ateisiu.”

Kavinėje aktorė pasirodė tokiu metu, kaip ir žadėjo. Tuomet ir prasidėjo malonus pašnekesys su žavingąja lietuve. Žadėjusi mums skirti 10 minučių brangaus savo laiko, Ingeborga  smagiai plepėjo net pusantros valandos.

– Kaip pailsėjote, Ingeborga? Ar išsimiegojote?

– Taip, labai. Rytas yra mano pats mėgstamiausias paros laikas. Bet kaip tik vakar pagalvojau: kaip aš nusigyvenau. Turėjau šokti pro langą, kad nuo jūsų pabėgčiau. (Kvatojasi.) Tai buvo labai netikėta...

– Sudėtinga gyventi, kai medžioja žurnalistai?

– Kaip čia pasakyti. Kai jus pamačiau, pamaniau: kaip čia geriausiai padaryti. Bet paskui sau pasakiau: „Viešpatie, ar man tai naujiena? Aš neturiu ko slėpti.“ Visi gyvena savo gyvenimus. Aš visuomet į žiniasklaidą žiūrėjau atsargiai, nors tai yra dalis mano gyvenimo.

– Kur šiuo metu praleidžiate daugiausia laiko?

– Lėktuve. (Tai pasakiusi aktorė pasisuko į padavėją ir išsakė savo pageidavimus pusryčiams: „Man avižų dribsnių košės, tačiau ją išvirkite su vandeniu, be cukraus ir druskos... Tik su vandeniu, taip pat atneškite trintų uogų).

– Kokiu tikslu atvykote į Lietuvą?

– Atvažiavau pas savo šeimą. Stengiamės retkarčiais pabūti kartu. Tokia tradicija ir jau nuo senų laikų.

– Kiek laiko planuojate šį kartą pabūti?

– Nesakysiu. Spėjau nueiti į optiką, pasidaryti akinukus, apsilankiau lino parduotuvėlėje. Apsipirkti Vilniuje patogu, nes viskas vienoje vietoje. Oi, galiu ir akinius nusipirkti, ir dar tą, ir aną...

– Kokiuose filmuose pastaruoju metu filmavotės?

– Neseniai baigiau filmuotis juostoje, kuri angliškai vadinasi „Farewell Affair”. Režisierius – Christianas Carionas. Filmavome Prancūzijos sostinėje Paryžiuje, Ukrainoje. Pagrindinį vaidmenį atliko Emiras Kusturica, antrąjį – Guillaume'as Canet. Aš vaidinau Kusturicos herojaus žmoną Natašą. Filmas greitai turėtų pasiekti ekranus, na, sąlygiškai greitai – šių metų rudenį. Artimiausiu metu užsiimsime jo pristatymu.

– Tokie yra jūsų artimiausi planai?

– Ne. Dar turiu baigti filmuotis vieno debiutanto filme Maskvoje. Be to, turi pasirodyti vieno mano bičiulio juosta, kur vaidinu transvestito mamą. (Juokiasi.) Charakteringas vaidmuo, bet man patinka. Ten esu tokia stora moteriškė... Dar filmuojuosi kito draugo filme, kur taip pat atlieku mamos vaidmenį.

Žinoma, turiu planų vasarai, tačiau kol kas negaliu išduoti, nes jie visuomet keičiasi. (Kvatojasi.)

– O kur dažniausiai skraidote? Kokios populiariausios Jūsų kelionių kryptys?

– Paryžius, Londonas, Maskva. Kad ir kur pakviestų. Ar man patinka tokia nenustygstanti veikla? Taip.

– Įsivaizduokime, kad turite galimybę mėnesį ramiai pabūti Lietuvoje. Ar to norėtumėte?

– Negyvenu svajonėmis. Mano gyvenimas nėra toks, kurį galima lengvai suplanuoti. Sakykime, kad pagal planą A aš dabar turiu darbų iki 2010-ųjų balandžio, metus į priekį. Bet gali būti, kad viskas ims ir sugrius. Dažnai taip nutinka.

Maniau, kad dabartinis laikotarpis man bus laisvas ir galėsiu užsiimti savo reikalais.

– Kuo pastaruoju metu užsiimate?

– Daugiausia dirbu Maskvoje. Turiu ten du projektus. Teisėjauju ledo šou, kuriame pati pernai dalyvavau. Jis vadinasi „Ledynmečio periodas“ („Ледниковый период”).

– Pati čiuožiate nuo vaikystės. Turbūt dalyvauti, o dabar dar ir teisėjauti ledo šou Jums nebuvo didelė naujiena?..

– Taip, čiuožiau nuo šešerių. Bet jūs įsivaizduokite – dirbtinio ledo juk nebuvo. Galite numanyti, kiek laiko per metus Lietuvoje galėjau pačiuožinėti. (Juokiasi.) Pasakysiu atvirai: prieš dalyvavimą ledo projekte buvau nečiuožusi nuo 11 metų.  Tuo metu susižavėjau krepšiniu, kaip ir daugelis lietuvių. Juk tada mūsų šalyje buvo tokios šios sporto šakos žvaigždės. Pati irgi nusprendžiau pabandyti. Buvau mokyklos komandoje, žaidėme vienose pirmenybėse su kita mokykla ir per šias varžybas pelniau vos 4 taškus. Tokios gėdos aš gyvenime neturėjau. (Garsiai kvatojasi.)

– Nejaugi tada su krepšiniu buvo baigta?

– Ne, toliau žaidžiau. (Ingeborga sugalvoja nusivilkti marškinėlius, nes pasidaro karšta. Nejučia jos mintys peršoka visai kitur.)

Apskritai gyvenime mėgstu labai įvairius ir naujus dalykus. Vienu kaip tik dabar užsiimu, tačiau negaliu jums išduoti. Gal pamatysite patys. Tegul būna intriga. Aš irgi galiu jus suintriguoti. (Juokiasi.)

– Bent užsiminkite, su kuo tai galėtų būti susiję...

– Negaliu, nes tada iš karto viskas paaiškės ir neliks intrigos. (Šypsosi.)

Antroji interviu dalis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius