Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

666 666 litų skola: Badaraitė atsimušinėja teisme

Pikantiškomis istorijomis pagarsėjusiai vilnietei – 29 metų Veronikai Badaraitei, trečiadienio popietę teko pasiraitoti rankoves ir advokato rankomis susigrumti su mįslingomis aplinkybėmis iš gyvenimo pasitraukusio verslininko Vlado Bieliausko artimaisiais. Vilniaus apygardos teismas narplioja bylą, kurioje iš buvusios V.Bieliausko mylimosios reikalaujama trečdalio sumos nuo esą negražintų 2 milijonų litų.
Veronika Badaraitė
Veronika Badaraitė / „Scanpix“ nuotr.

Buvusi Seimo nario Jono Čekuolio žmona po skyrybų artimai bendravo su „Status“ finansinės grupės vadovu 39 metų V.Bieliausku. Šėtoniškais skaičiais paženklintos sumos iš V.Badaraitės reikalauja vilnietė Evelina Byčkova. Ši vieno aukšto policijos pareigūno dukra pinigų prašo savo dukters, kuri yra V.Bieliausko oficialiai pripažintas nesantuokinis vaikas, naudai.

V.Badaraitė dar nuo vasarą įvykusio parengiamojo posėdžio kartoja visiškai nesutinkanti su ieškiniu ir vadina jį absurdišku. „Juk tie pinigai buvo grąžinti, bet kažkodėl juos bando iš manęs išieškoti. Į kito žmogaus galvą neįlįsiu. Aš neįsivaizduoju, ką jie galvoja ir kodėl jie taip elgiasi“, – stebėjosi spalvingo likimo moteris.

Aistras kelia rašteliai

15min.lt primena, kad prieštaringos reputacijos verslininkas V.Bieliauskas mįslingomis aplinkybėmis iš gyvenimo pasitraukė savo namuose Vilniuje 2006 metų spalio 6 dieną. Netrukus liko įtarimų, esą V.Badaraitė galėjo pasisavinti daugiau nei du milijonus litų, kurie priklausė V.Bieliauskui. Tačiau tyrimo metu atsirado raštelis, kuriame lyg ir V.Bieliausko ranka suraityta, jog V.Badaraitė pinigus grąžino. Bet ieškovai mano, kad verslininkas galėjo tai rašyti būdamas neveiksnus.

V.Badaraitė dar nuo vasarą įvykusio parengiamojo posėdžio kartoja visiškai nesutinkanti su ieškiniu ir vadina jį absurdišku.

15min.lt žiniomis, yra išlikę mažiausiai du su V.Badaraite susiję V.Bieliausko rašteliai. Pirmasis buvo rašytas 2006-ųjų balandį – juo verslininkas patvirtino, kad 2 milijonai už parduotą Centrinio gastronomo pastatą turi būti pervesti į V.Badaraitės sąskaitą. Antrojo raštelio data – 2006-ųjų spalio 2-oji. Raštelyje teigiama, kad Veronikai jis neturi jokių finansinių pretenzijų.

Ar patikimi estų ekspertai?

666 666 litų sumos siekiantys V.Bieliausko artimieji teisme teigė radę ekspertą, galintį tiksliai nustatyti, kada buvo rašytas raštelis. Tačiau V.Badaraitės advokatas Rimondas Kuzminas aiškino, jog jeigu toks būdas būtų atrastas, atradimas būtų vertas Nobelio premijos. Panašiai kalbėjo ir teisėja: „Metodikos leidžia nustatyti įrašo senumo tik pusmečio intervalu.“

V.Bieliausko artimųjų advokatė siūlė remtis ekspertais iš Estijos, tačiau V.Badaraitės gynėjas juos vadino žmonėmis, „kurie paprasčiausiai iš to daro verslą.“

Kitas teismo posėdis paskirtas gruodžio 8 dienai. Iki to laiko ieškovai įsipareigojo patikslinti, kokiu pagrindu teismas galėtų pasikliauti kol kas mistiniais pagalbą siūlančiais estų ekspertais.
Manoma, kad kitus du trečdalius nuo 2 milijonų litų sumos savo dviejų sūnų naudai gali pareikalauti buvusi V. Bieliausko žmona Jelena Bieliauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius