Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Mamontovas vaizdo įraše paaiškino, kodėl balsuos prieš atominės elektrinės statybą

Atominės elektrinės statybos – daugiausia diskusijų sulaukiantis ir, nėra abejonės, aktualiausias klausimas šiuo metu Lietuvoje. Panašaus dėmesio sulaukia galbūt tik rinkimai. Savo poziciją jau išsakė ir liaudies buvo nušvilptas garbus žurnalistas Algimantas Čekuolis, tyliai nesėdėjo ir projektą sukritikavo dizaineris Aleksandras Pogrebnojus. Štai atėjo ir socialiai atsakingo bei pilietiško muzikanto Andriaus Mamontovo eilė išreikšti nuomonę. Ir jis – prieš atominės elektrinės statybas Lietuvoje.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / Facebook.com nuotr.

Savo socialinio tinklalapio „Facebook“ paskyroje muzikantas įkėlė daugiau nei minutę trunkantį vaizdo įrašą, pavadinimu „VAE – NE“ (Visagino atominė elektrinė – red. past.), kuriame paaiškina ir argumentuoja savo poziciją atominės elektrinės statybų klausimu.

„Sveiki bičiuliai, Lietuva yra maža, agrarinė valstybė. Mes neturime didelių fabrikų ir gamyklų, kurios naudotų labai daug elektros energijos. Dėl to atominės elektrinės statybos, jeigu prie mūsų nesijungia kitos Baltijos šalys, mums užkrauna didžiulį krūvį. Elektra nėra kažkas, ko per daug prisigaminęs galėtum sukrauti į sandėlį ir panaudoti vėliau. Atominė elektrinė veiks visą laiką ir elektros vartotojai mokės už tas (perteklines – red. past.) sąnaudas“, – vaizdo įraše porino Andrius.

Anot dainininko, mažai valstybei geriau būtų paieškoti alternatyvių elektros gavimo būdų arba statyti ne tokias dideles atomines jėgaines, kokią planuojama pastatyti Visagine. Dainininkas vaizdo įrašo gale pranešė: „Aš balsuosiu prieš atominės elektrinės statybas Lietuvoje.“

Aleksandro Pogrebnojaus pasisakymą, kodėl jis balsuos prieš VAE statybas, galite paskaityti spustelėję čia. Primename, kad Algimanto Čekuolio argumentai VAE tema, buvo apskųsti kaip politinė reklama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius